Uşak TV

Bağcılar’da Düzenlenen ’İki Bayram Arası’ Programı Vatandaşlardan Yoğun İlgi Gördü

Güncel

Bağcılar’da Düzenlenen ’İki Bayram Arası’ Programı Vatandaşlardan Yoğun İlgi Gördü

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri tarafından düzenlenen ’İki Bayram Arası’ adlı program vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri tarafından Bağcılar Halk Sarayı’nda, geçmişle gelecek arasındaki bağları güçlendirmeyi amaçlayan “İki Bayram Arası” adlı program düzenlendi. Geçmişten geleceğe bayramların tanıtılmaya çalışıldığı programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Bağcılar’daki büyüklerini ziyaret eden öğrenciler, geçmiş bayramlarla ilgili öğrendiklerini programa katılan vatandaşlarla paylaştılar. Kimi büyükleri geçmiş bayramların daha zengin ve anlamlı geçtiğini belirtirken, kimisi de günümüzde imkanların daha çok olması sebebiyle bayramların güzel geçtiğini ifade ettiler.
“BÜYÜK ŞEHİRLER İNSANI YALNIZLAŞTIRIYOR”
Öğrenciler, “Bayramlarda nine ve dedelerimizle mahallemizin büyüklerini ziyaret edelim, ellerini öpelim ve hayır dualarını alalım. Çünkü, ‘büyüklerin olmadığı yerde bayram olmaz” diyerek duyarlılık örneği sergilediler. Enes Malik Elikara ve Gökçe Çiçek, anılarını dinledikleri Nezaket Hanım’ın, teknolojik imkanların gelişmesiyle birlikte özellikle büyük şehirlerde insanların yalnızlaştığını belirttiğini anlattılar. Zonguldak’ta dünyaya geldiğini anlatan Ali Sancar ile röportaj yapan Emre Demirkol ise Sancar’ın, “ABD ile SSCB’nin soğuk savaşından ülkemizde olumsuz etkilendi. Hepimiz çok zor günler yaşadık. Çünkü ekonomi ve siyasi istikrar yoktu. Ama yine de evlerde arife günleri börek, çörek, gözleme ve tatlı yapılırdı. Bayram her zaman çocuklar için güzel geçerdi” dediğini belirtti.
“TEKNOLOJİ BAYRAM GELENEĞİNİ ETKİLEDİ”
Sahneye çıkan öğrenci Buse Naz ise ilçe sakini Oruç Karabağ ile yaptığı röportajı anlattı. Buse Naz, röportajla ilgili şunları söyledi, “Oruç dede, bayram namazı kılındıktan sonra ölü evlerine başsağlığı ziyaretinde bulunulduğunu ve mezarlıklara gidildiğini anlattı. Kahvaltıda arife günü hazırlanan geleneksel yiyeceklerle kahvaltı yaptıklarını söyledi. Büyüklerin ziyaret edildiğini ardından da çelik-çomak, koşu, seksek gibi doğaçlama oyunlar oynadıklarını söyledi” diyerek röportajını anlattı.
Röportajların izlenmesinin ardından düşüncelerini paylaşan öğrenciler, teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte eski sohbetlerin azaldığını, bayram ziyaretlerinin aksatıldığını ve insanların birbirlerine daha az vakit ayırdıklarını söylediler.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.