Uşak TV

Ayvalıkta CHP’nin 9 Eylül Coşkusu

Güncel

Ayvalıkta CHP’nin 9 Eylül Coşkusu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 92. kuruluş yıldönümü CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından ilçe merkezinde düzenlenen bir törenle kutlandı.
Bu kapsamda saat 11.00’de CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker’in öncülüğünde, CHP Ayvalık İlçe Teşkilatı yöneticileri, CHP’li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşen törende; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Meydanındaki anıtına CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker ve İlçe Gençlik Kolları yöneticilerinin birlikte çelenk sunmasının ardından, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla başladı.
CHP’lilerin Atatürk anıtını karanfil yağmuruna tutmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, 9 Eylül’de Türk Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında Türk Milleti’nin ulusal zafere ulaşmasının yanı sıra CHP’nin kuruluş tarihi olduğunu vurguladı.
CHP’nin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te “Halk Fırkası” adıyla kurulduğunu hatırlatan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Toker, “1924 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. 1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laikliğin CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1935 yılında Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri de eklenerek partinin ilkeleri altıya çıkarılmıştır. Partinin amblemi olan 6 ok bu ilkeleri simgelemektedir. CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan partidir. Hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirmiştir. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiştir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde de öncü misyonunu sürdürmüştür” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.