Uşak TV

ATAMIZI SAYGIYLA ANDIK

Güncel

ATAMIZI SAYGIYLA ANDIK

Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta da düzenlenen törenlerle anıldı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni ile başlayan anma programı Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti.

Anma törenlerine Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkan Vekili Emel Taylan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Dilek Akagün Yılmaz, Vali Yardımcıları İsmail Gürsoy, Mehmet Ünal, Fahrettin Göncü, Mustafa Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayan tören, saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Bayrak, daha sonra yarıya indirildi.

Cumhuriyet Alanı'ndaki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törene geçildi. Buradaki törende Atatürk'ün askeri kişiliği ve hayatı anlatıldı. Şiirlerin okunmasıyla devam eden törende, sinevizyon gösterisinden sonra, oratoryo sergilendi. Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirildi.

Törenin ardından Vali Özdemir Çakacak, Atatürk Kültür Merkezi Fuaye alanındaki Atatürk konulu sergiyi gezdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.