Uşak TV

Aşut: “Tursab İle Kalıcı Tesisler İçin İşbirliği Yapacağız”

Güncel

Aşut: “Tursab İle Kalıcı Tesisler İçin İşbirliği Yapacağız”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, TURSAB ile önümüzdeki dönemde gerek kent gerek MTSO paydaşları olarak Mersin’e kalıcı tesisler kazandırılması için işbirliği yapacaklarını bildirdi.
MTSO Başkanı Aşut, Mersin turizminin geliştirilmesi yönünde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ile yapılan çalışmaları yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. RIS Mersin projesi ardından takip edilen yenilikçi stratejiler ve MTSO’nun kurduğu Mersin Turizm Platformu ile Mersin’in, özellikle 2007’den bu yana turizmde önemli bir ivme kazandığını vurgulayan Aşut, yapılan çalışmalarla kentteki turizm algısının değiştiğini ve çeşitlenmeye başladığını kaydetti. Klasik “deniz-kum-güneş” tatil algısı yerine, alternatif kurvaziyer, doğa, yayla, inanç ve sağlık turizmine önem vererek çeşitlilik oluşturmaya çalıştıklarını belirten Aşut, “Bu çeşitlilik başta turizm sezonunun uzaması yönünde önemli katkı sağlamış, diğer yandan da ekonomiye değer katmıştır. Son zamanlarda jeopolitik sebepler, başta ‘Kurvaziyer Turizmi’ olmak üzere maalesef turizm anlamında bölgemize olumsuz etki yapmıştır. Tur operatörleri iptallerle ilgili Mersin’e her anlamda, özellikle güvenlik anlamında tam not verdiklerini ve bunun Mersin’den değil, çevre ülkelerdeki sıkıntılardan kaynaklanan bir sorun olduğunu ifade ettiler. Bu sorunlar geçtiğinde Mersin, Doğu Akdeniz’in en etkin kurvaziyer destinasyonu olacaktır. Bunun arkasında Odamız ve Odamızın desteklediği Mersin Turizm Platformumuzun, Valiliğimizin, İl Turizm Müdürlüğümüzün ve Turizm ile ilgili MERTİD başta olmak üzere çeşitli STK ve turizm girişimcilerimizin büyük çabası vardır” dedi.
“TURSAB, MERSİN TURİZMİNİN GELİŞMESİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLADI”
Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar’ın, Türkiye turizminin çatı örgütü TURSAB’daki etkin rolü ve görevlerinin, artık Mersin’in ülke turizminin politikalarının belirlenmesinde daha etkin olacağının habercisi olduğunu dile getiren Aşut, “TURSAB, Mersin’in turizminin gelişmesi yönünde bölgemize önemli katkılar sağlamıştır. TURSAB Başkanı Sayın Başaran Ulusoy, görevi sırasında TURSAB olarak özellikle tanıtım ayağında Mersin açısından önemli rol oynamış ve bölgedeki turizm acentelerimizi bu yönde teşvik etmiştir. Önümüzdeki dönemlerde TURSAB ile gerek ilimiz gerekse Mersin Ticaret ve Sanayi Odası paydaşlarımızla birtakım kalıcı tesislerin kazandırılması ve işletilmesinde yakın iş birliğimiz olacaktır. Kurmaya karar verdiğimiz Mersin Tanıtım Vakfı’na TURSAB’ın yapacağı katkıları şimdiden sabırsızlıkla beklemekteyiz. Sayın Başaran Ulusoy’un derin tecrübesinin sadece bölge değil, ülke turizmine olan katkılarının farkındayız. Başaran Bey’in vizyonu ve TURSAB gücünü önümüzdeki dönemde de hissedeceğimize inanıyor ve kendisini Mersin iş dünyası olarak destekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.