Uşak TV

Astronot Yiyeceği Kinoa’nın İlk Hasadı Başlıyor

Güncel

Astronot Yiyeceği Kinoa’nın İlk Hasadı Başlıyor

Bilecik merkeze bağlı Cumalı köyünde yetiştirilen ve Amerika Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından astronotların beslenmesinde kullanıldığı belirtilen ’Kinoa’ bitkisinde hasat hazırlığı başladı.
Cumalı Köyünde Yaşar İşlek adlı çiftçi tarafından 10 dekarlık arazide üretim yapılan kinoa, ekili tarla üzerinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünde görevli teknik personel tarafından kontrol yapıldı. Çiftçilerin büyük bir merakla gözlemlediği kinoa tarlasında yapılan kontrollerde teknik personeller tarafından çiftçilerle bilgi verildi.
BİLECİKLİ ÇİFTÇİLERE ALTERNATİF KAZANÇ KİNOA BİTKİSİ
Yetkililer, çiftçilere, astronot yiyeceği olarak bilinen kinoa bitkisinin araziye uyumuna ve verimine bakılarak ilerleyen yıllarda Bilecik çiftçisi için alternatif ürün olarak ekilmesi planlanmakta olduğunu söylenerek, “Kinoa bitkisinin, bilimsel olarak açıklanmış birçok faydalarının yanında çiftçimize iyi bir gelir getireceği öngörülmektedir. Çiftçilerin büyük bir kesimi kıraç tarım üzerinde faaliyet göstermekte ve buğday türü hububat ürünleri tercih edilmekte. Bu noktada alternatif ürünün önemi ortaya çıkmaktadır. Hem kıraç arazilerin boş kalmasının önüne geçmek hem de alternatif ürünlerle çiftçilerimizin gelir düzeyini arttırmak için çok önemli bir çalışma içerisinde olan önder çiftçilerimizden Yaşar İşlek’e bu çalışmasından dolayı teşekkür ederiz. Bu çalışmanın diğer çiftçilerimize örnek olunmasını kendi arazilerinde kinoa bitkisini ekerek ülke ekonomisine fayda sağlayacağına inanmaktayız” denildi.
Öte yandan, kinoa hasadının yapılacağı tarlada bitki ile ilgili bilgiler aktaran teknik personel, yakın bir tarihte hasadının yapılacağını bildirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.