Uşak TV

Askf’den Teröre Tepki Yürüyüşü

Güncel

Askf’den Teröre Tepki Yürüyüşü

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) öncülüğünde tkerörü tepki yürüyüşü düzenlendi.
Protesto yürüyüşü için Dönenler Meydanı’nda bir araya gelen spor kulübü üyeleri, 50 metre uzunluğundaki bayrakla sloganlar eşliğinde Zafer Meydanı’na kadar yürüdü.
Burada grup adına açıklama yapan Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Cengiz, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada terör olaylarının yüzyıllardır sürekli bir şekilde tetiklenip teşvik edildiğini söyledi.
Emperyalist ülkelerin terör olaylarıyla bölgeden faydalandığını dile getiren Cengiz, “Bu ülkeler, bölgedeki gençlerin sosyal ve sportif anlamda yeterli eğitimi alamamasından doğan boşluğu önce madde bağımlısı sonra da terörist yaparaka karşımıza çıkarmakta. Dünya bu tür problemleri ve savaşları gençlerini spora yönlendirerek çözüyor. Çünkü iyi eğitim almış ve spor alışkanlığı edinmiş bir genç kesinlikle bu tür yanlış yollara saptırılamaz. İşte bu yüzden çocuklarımızın spor yapmasına müsaade edelim, teşvik edelim. Bırakalım güçlerini ve enerjilerini spor alanlarınd asınasınlar” dedi.
Yapılan saldırılar karşısında bir ve birlikte olduklarını kaydeden Cengiz, görevleri başında şehit edilen asker ve polislere de Allah’tan rahmet dilediğini sözlerine ekledi.
Grup, şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından dağıldı.(EFE)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.