Uşak TV

Asfaltla Tozdan Kurtulup, Açık Havada Çay Keyfi Yaptılar

Güncel

Asfaltla Tozdan Kurtulup, Açık Havada Çay Keyfi Yaptılar

Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından yürütülen köy ve köy/mahallelerde asfalt çalışması sonrası büyük memnuniyet yaşanıyor. Köy ve bağlı mahalle/köylerde toz toprak içerisinde bir yaşam süren vatandaşlar, asfaltla birlikte açık alanda rahatlıkla çay içebildiklerini belirttiler. Belediye Başkanı Ali Korkut’a tozdan kurtuldukları için teşekkür eden köylüler, "Hanımlar memnun, bizler memnunuz, çocuklarımız memnun. Ali bey sağ olsun, bizi tozdan kurtardı" dediler.
Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Belediye Başkanı Ali Korkut, bağlı köy/mahalleler ile köylerin iç yollarında asfalt çalışması başlattı. Tüm köy ve bağlı köy/mahallelerin köy içi yolların asfaltlanacağını belirten Ali Korkut "Bir sezonda bitmeye bilir ancak tüm köy ve kay/mahallelerimize şehir ayarı vereceğiz. Köylerimize moderniteyi yol ile başlatacağız. Daha farklı projeler ile köy halkının yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.
Köy ve bağlı mahallelerde iç yollar, cami, okul ve sağlık ocağı çevreleri asfaltlanıyor. Tüm yolların dolgusu yapılıyor, zemin düzeltildikten sonra sıcak karışım asfalt dökülüyor. Yaşamlarında ilk defa asfalt etkisi yaşayan köylülerin adeta kıyamayan bakışları dikkat çekiyor. Geçen araçların, bisiklet süren çocukların toz yollar nedeniyle yerden kaldırdıkları tozlar olmayacağı için ev hanımları durumdan memnun. Yorgunluklarını açık alan eyvanda çay içerek gideren Köy sakinleri İbrahim Erdoğan, Hacı Ahmet Karsuoğlu, Ziyaeddin Haki, Nazım Göktepeu, toz kalkmadan açık havada oturup çay içmenin ayrı bir keyif olduğunu belirttiler. ’Önceden burnumuzdan gelirdi’ diyen köylüler, "Açık alanda dinlenmek, bir yerde oturmak, çay içmek büyük sıkıntıydı. Traktör geçer, araba gider, bisiklet derken yerden toz kalkar üzerinize gelirdi. Asfalt bizi tozdan kurtardı. Eşlerimiz çok memnun ama bizde mutluyuz. Toz olmadan açık havada çay keyfi yapabiliyoruz" dediler.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.