Uşak TV

ARMUTLU BELEDİYESİ İLE KARDEŞ BELEDİYE UYGULAMASI

Güncel

ARMUTLU BELEDİYESİ İLE KARDEŞ BELEDİYE UYGULAMASI

 

Gediz Belediye Başkanlığınca Yalova İli Armutlu Belediyesi ile kardeş belediye uygulaması kararı Gediz Belediye Meclisince kabul edildi.

Belediyelerin birbirleriyle ilişkileri çerçevesinde benzer uygulamalarda destek ve faydalanma sağlayabilecekleri kardeş belediye uygulaması çerçevesinde Gediz Belediye Meclisi tarafından Armutlu Belediyesinin Kardeş belediye olarak ilan edilmeleri kabul edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu “Ülkemizde birçok belediye tarafından uygulanmakta olan kardeş belediyecilik uygulaması başarıyla sürdürülmektedir. Belediyemiz ile Yalova İli Armutlu Belediyesi arasında da kardeş belediye uygulaması için start verilmiş ve Belediye Meclis kararı gereken uygulama için Belediye Meclisimizin Mayıs-2010 toplantısında karar alınmıştır.

Belediyelerin kardeş belediyecilik uygulamasıyla teknolojik gelişmeleri takip etmesi ve benzer çalışmalardaki başarılı uygulamaları birbirleriyle paylaşmaları ile hizmet kalitesini yükseltmesi amaçlanmaktadır.

Armutlu Belediyesi Yalova İline bağlı olup, Gemlik Körfezine kıyısı bulunan ve gerçekleştirdiği yatırımlar ile turizm alanında adından bahsettirmektedir. Gerek Termal gerekse deniz ve doğa turizmi bakımından son yılların gözde tatil merkezleri arasında yer almaktadır.

Her iki belediyenin termal turizm alanında yeni yatırımlara açık ve birçok belediyeye örnek olabilecek projeleri ile kardeş belediye uygulamasına geçme kararı kabul edilmiştir.

Uygulamanın her iki belediyeye hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim” dedi.

 

 

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.