Uşak TV

Arınç, Yalova Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılışına Katıldı

Güncel

Arınç, Yalova Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılışına Katıldı

Yalova Üniversitesi’nde yeni akademik yıl Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle açıldı. Törende eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman’a da fahri doktora unvanı verildi.
Yalova Üniversitesi akademik yıl açılışı RDKM’de törenle açıldı. Aralarında eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile çok sayıda davetlinin katıldığı törenin açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu yaptı. Eruslu, "Kendini toplum için feda etmiş olan eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman’a bu yıl ki açılış törenimizde fahri doktara unvanı vermeyi uygun gördük. Kahraman, gençlerden ve hayattan kopmayıp, yaptığı çalışmalarını hep gençler üzerine kurdu. Üniversitenin yeni akademik yılının Yalova halkına ve öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Bülent Arınç ise, Yalova Üniversitesi’nin dünya çapında iddialı bir üniversite olma yolunda ilerlediğine işaret ederek, "Eğitim öğretim yılının açılış töreninde sayın rektörümüzün daveti ile geldik. Bu açılışın bizim için de çok büyük bir özelliği var. Hepimizin çok saygı duyduğu değer verdiği büyüğümüz İsmail Kahraman’a fahri doktora unvanı tevcih ediliyor. Yalova Üniversitesi açılışından beri çok önemli faaliyetler gösterdi. Sayın rektörü ve bütün akademik kadroyu bu başarılarından dolayı kutluyorum. Açılan fakülteler ve yüksek okullarda gerçekten Yalova’ya çok büyük bir değer kattı. Şimdi 14 bin öğrencisi olan bu üniversite büyük bir kazanımdır. Yalova Üniversitesi 5 ilçe ve 205 bin nüfusla sıkışmış bir üniversite değil, dünya çapında iddialı bir üniversite olmak yolunda ilerliyor. Ondan dolayı da bu çabayı destekliyoruz" diye konuştu.
Bundan 4-5 yıl öncesine kadar üniversitelerin nüvesini oluşturan araştırma görevlilerinin TBMM’de çalışan 4C’li personelden daha az maaş aldığına vurgu yapan Arınç, "Ben bir çok üniversitenin açılışına katılıyorum. Ama üniversitelerde özellikle araştırma görevlilerinin mecliste çalışan 4C’li personelden daha az maaş aldığını öğrenince çok üzüldüm. Bu son yıllara kadar da devam etti. 4-5 yıl öncesine kadar üniversitelerin nüvesini teşkil eden, teşvik edilmeleri gereken öğretim elemanlarımızın profesörden aşağıya doğru baktığınız, zaman maaş skalasındaki yerleri gülünç, hatta üzüntü verecek bir durumdaydı. Hamdolsun ki sayın başbakan, kendisi de bir akademisyen olduğu için, gelir gelmez öğretim elemanlarının maaş durumunda bir iyileştirmeye gitti. Çok iyileştiğini söyleyemem, ama geçmişten beri ihmal edilen bu konu geçtiğimiz yıl gerçekleşmiş oldu" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İsmail Kahraman’a fahri doktora unvanı takdim edildi. Fahri doktora beratını eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç verirken, cübbesini ise Yalova Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu giydirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.