Uşak TV

AP Heyeti Cizre’de İncelemelerde Bulundu

Güncel

AP Heyeti Cizre’de İncelemelerde Bulundu

Avrupa Parlamentosu’ndan (AP) gelen bir grup heyet, Şırnak’ın Cizre ilçesinde incelemelerde bulundu. Yeşiller Grubu Eş Başkanı Cem Özdemir, bayramın silahların susması için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, iki tarafı da müzakereye davet ettiklerini söyledi.
AP Yeşiller Grubu Eş Başkanı Rebacca Harms, Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ve Türkiye Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Naci Sönmez, Şırnak’ın Cizre ilçesinde çatışmaların yaşandığı mahalleleri gezerek incelemelerde bulundu. Heyete HDP’li milletvekilleri Mithat Sancar ve Faysal Sarıyıldız ile Cizre Belediye Eş Balkanı Kadir Kunur eşlik etti. İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, dayanışmada bulunmak amacıyla geldiklerini belirterek, “Sizin acınız bizim acımız. Kim olursa olsun ister üniformalı, ister üniformasız olsun bütün ölen insanlar bizim kardeşlerimiz. Burada denenmiş metotlar ilk defa denenmiyor. Daha öncede denenmiş metotlar. Sonuç itibari ile acıdan başka, zarardan başka bir fayda getirmedi. Dolayısıyla yanlış bir yol, devam etmenin hiçbir faydası yok. Mantığın getirdiği sonuç silahların hemen susması. Önümüzde bayram var. Bayram iyi bir fırsat. Bayramda herkesi silahların susmasına davet ediyorum. İki tarafın tekrar bir araya gelip müzakerelerin tekrar devam etmesine davet ediyorum” dedi.
“ÇÖZÜM MASASINA GERİ DÖNÜLMELİ”
Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eş Genel Başkanı Rebecca Harms da, silahların biran önce susması ve çözüm masasına yeniden dönülmesi gerektiğini savunarak, “Barış süreçleri burada ve tüm dünyada olduğu gibi yavaş, ağır yürüyen süreçler. Ama ne olursa olsun çözüm silahta değil, masada konuşarak siyaset çerçevesinde gerçekleşen koşullardır" diye konuştu.
Heyet daha sonra Mardin’e gitti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.