Uşak TV

Antalya’da Kurbanlıkların Yüzde 70’i Satıldı

Güncel

Antalya’da Kurbanlıkların Yüzde 70’i Satıldı

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kepez İlçesi Varsak bölgesinde kurulan büyük ve küçükbaş hayvan pazarında denetim yaptı. Kurbanlıkları kesim yaşı ve küpelerini kontrol eden Yardımcı, üreticileri dolandırıcılık olaylarına karşı sahte para kalemi dağıttı.
Başkan Yardımcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kepez İlçesi Varsak bölgesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde kurulan hayvan pazarında incelemelerde bulundu. Türkiye’nin 4bir yanından Antalya’ya hayvan satışı yapmaya gelen üreticilerin sorunlarını dinleyen Yardımcı, eksikliklerin giderileceğini söyledi. Hayvanları kesim yaşı,küpe ve diğer belgelerini inceleyen Yardımcı, bazı büyükbaş hayvanların diş kontrolünü yaptı.
Üreticileri yaşını doldurmamış hayvanları satmamaları konusunda uyaran Yardımcı, dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Üreticilere sahte parayı tespit edebilen kalemlerden ücretsiz dağıtan Yardımcı, bu kalemlerin nasıl kullanılacağı konusunda da bilgiler verdi.
İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Başkan Yardımcı, pazarda küçükbaşın 500 ile 1250 TL, büyükbaş hayvanların ise 6 bin ile 15 bin TL arasında satıldığını kaydetti.
Antalya’da pazardaki hayvanların yüzde 70’inin satıldığını aktaran Yardımcı, fiyatların ise çok yüksek olmadığını dile getirdi.
1000 kilogram ağırlığındaki dananın 15 binden alıcı bulduğunu ifade eden Yardımcı, “ Etin kilogramı 15 TL’ye gelir. Buda bize şehrimizde fiyatların abartılı olmadığını gösterir. Türkiye’nin her yerinden getirilen hayvanlar uygun fiyata satılıyor. Bir sorunla karşılaşan üreticimiz, odamızı, belediyeyi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü arayabilir” dedi.
Yardımcı, üreticilerin mağdur olmaması ise sahte parayı tespit eden kalem dağıttıklarını belirterek, Antalya’da kurban sıkıntısı yaşanmayacağını sözlerine ekledi.
Öte yandan, Başkan Yardımcı’nın ziyaretinde üzerine giydiği ay yıldızlı tişörtte, ’ Hepimiz Kardeşiz’ yazması dikkat çekti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.