Uşak TV

ANNE-BABALARA ALTIN ÖĞÜTLER

Güncel

ANNE-BABALARA ALTIN ÖĞÜTLER

TARKAN AMUK PSİKİYATRİS UŞAK TABİP ODASI BAŞKANI:
BİZ ANNE BABALARIN EN ÖNEMLİ GÜNÜMÜZ!KARNE GÜNÜ GELDİ.YİNE BAZI ÇOCUKLARIN KARNESİ ZAYIF GELECEK, BAZILARININ ZAYIF OLMASADA AİLELERİN BEKLENTİLERİNİN ALTINDA OLACAK. EVLERDE KIYAMETLER KOPACAK. BELKİDE HİÇ İSTEMEDEN çocuğumuzun İNTİHAR ve ölümüne KADAR GİDEN YOL ANNE BABALARIN YANLIŞ TUTUMLARI NEDENİYLE OLUŞACAK. O YÜZDEN ANNE BABALAR OLARAK BİZLER ÇOCUĞUMUZA NASIL DAVRANALIM. NELER YAPARSAK ONLA İLETİŞİMİMİZ DAHA İYİ OLUR. İŞTE ANNE BABALARA ÇOCUKLARIYLA İLETİŞİMDE ALTIN ÖĞÜTLER:

 

1-Çocukla iletişimin kalitesini artırmak İyi iletişim için, iyi dinlemek gerekir. Dinlemek, konuşmak değildir. Onu anlamaktır. Dinlemek, onu dinlediğini ve anladığını göstermektir.

2-Duygularımızı kontrol etmek: Anne ve baba duygularını kontrol etmek zorundadır. Kimsede kabahatin olmadığını, sorunun çocukla aralarındaki ilişkide olduğunu kabullenmelidir. Her şeyin yeni başladığını düşünmeli, ümitsizliği bir kenara bırakmalıdır.

3-Onu anlamak: Onu ve yaptıklarını anlamak zorundayız. O kendi doğrularını yapıyor ve yaşıyor. Onun doğruları bizim doğrularımızdan farklı olabilir. Bazı davranışlarını, bilerek yapmadığını da kabullenmemiz gerekiyor. Eleştirilmesi gereken onun kendisi değil, davranışları olmalıdır.

 4- Yeni beceriler kazanmak: Anne-baba çocuğuyla başa çıkabilmek için yeni beceriler kazanmak zorundadır. Örneğin, çok kolay öfkeleniyorsa, öfkesini kontrol etmeyi öğrenmelidir. Çatışmaları çözme yöntemleri konusunda kendisini geliştirmeli ve yeni beceriler edinmelidir.

5-Çatışmaları çözmek: O öfkeliyken tartışmaktan kaçınmak gerekir. Çatışma ertelenmelidir. Örneğin, o sinirlendiği zaman tepki göstermek yerine, o sakinken ve her şey yolundayken onunla sorunları konuşmak daha yararlı olacaktır

6- Yeni stratejiler geliştirmek: Anne-baba bugüne kadar uyguladığı yöntemlerin başarısız olduğunu kabullenmelidir. Bu nedenle, başarısız yöntemler tekrar uygulanmamalı ve bir kenara bırakılmalıdır. Aile farklı sorun alanları için, yeni ve farklı yöntemler geliştirmek zorundadır.

7- Onu desteklemek: Unutmayalım! Onun da yaptığı doğru şeyler var. Hep onun kötülerinin ya da yanlışlarının üstüne odaklanmak, başarıyı getirmez. Bu nedenle, olumlu davranışları da görülmeli ve bu davranışları yüzünden övülmelidir. Kimi zaman olumlu davranışları dolayısıyla ödüllendirilebilir. Kötü davranışlar yerine iyi davranışlar üstüne konsantre olunmalıdır.

8-HAYAT BAŞARISI KAZANDIRMAK: önemli olan sınavlarda yada okulda başarı değil hayat başarısını ona kazandırmaktır.VE HERŞEYİN BAŞI SEVGİ,SEVGİ,SEVGİ….ONLARI SEVDİĞİMİZİ SÖYLEYELİM VE FİZİKSEL OLARAK GÖSTERELİM… daha SAĞLIKLI NESİLLERE…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.