Uşak TV

Ankara’daki Patlamada Ölenler Mecliste Anıldı

Güncel

Ankara’daki Patlamada Ölenler Mecliste Anıldı

Ankara’da “Barış Mitingi” öncesinde yaşanan patlamada hayatını kaybedenler ve yaralananlar, Samsun Büyükşehir Belediye Meclis’inde anıldı. Saldırıda hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı 21. Birleşimi’nin son toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salon’unda gerçekleşti. Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında toplanan mecliste 48 gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen 48 maddeden 3’ü evrak eksikliği nedeniyle geri gönderilirken, 45 madde oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyeleri, gündem maddeleri görüşülmeden önce Ankara’daki saldırıda hayatını kaybedenler ve daha önceden şehit olanlar için 1 dakikalık saygı duşunda bulundu.
“ALLAH ONLARI KAHRETSİN”
Gündem maddeleri görüşülmeden önce söz alan Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Ankara’da yaşanan terör olayını lanetlediğini belirterek, “Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Seçim sürecine girerken kötü günlere şahitlik ediyoruz. Terör olayları hiç görmediğimiz, hiç istemediğimiz kadar üst seviyelere çıktı. Lanet olası terör, geçen hafta içerisinde 97 vatandaşımızın, hunharca, insafsızca ve alçakça hayatlarının sona ermesine vesile oldu. Bunları başta Büyükşehir Belediyemiz, başkanımız, meclis üyelerimiz ve Samsun halkı adına bir kere daha lanetlememiz gerektiğini düşünüyorum. Allah bunları yapanları ıslah etsin. Allah onları kahretsin. Alçakça yapılan bu eylemi bu saldırıyı kınıyorum. Dini, mezhebi, ırkı ne olursa olsun. Sonuçta hepsi bizim vatandaşlarımız, bizim insanlarımız. İster Türk vatandaşı olsun, ister başka uyruğa sahip olsun hiç önemi yok. Bizim için asıl olan insan olması. Hele hele Müslüman olan toplumda insana olan değer her şeyin üstündedir. Bu olayı Müslüman olarak, insan olarak kabul etmemiz mümkün değil. Bugüne kadar yaşanan terör olaylarında çok sayıda askerimizi, polisimizi ve sivil vatandaşlarımızı şehit verdik. Bugüne kadar şehit olan herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara baş sağlığı, gazi olanlara da uzun ömürler geçirmesini diliyorum. Bu sebepten doları şehitlerimizin yüce huzurunda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi arkadaşlarımızı 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etmek istiyorum” dedi.
Tura Çakır’ın konuşmasının ardından söz alan diğer partilerin grup başkan vekilleri de terörü lanetlediklerini dile getirdiler.
ŞEHİT POLİSİN İSMİ SOKAĞA VERİLDİ
Komisyondan meclise havale edilen maddelerin oy birliğiyle kabul edilmesiyle birlikte, şehit polis memuru Burak Zor’un isminin evinin bulunduğu caddeye verilmesi, Milli İstihbarat Teşkilat’ının kullandığı eski yer ile Büyükşehir Belediyesi’nin Kıran Mahalle’sinde bulunan arazisinin becayişinin yapılması, Türk Kızılay Derneği Samsun Şube Başkanlığı’nın bulunduğu alanın ticaret ve katlı otopark alanına dönüştürülmesi gibi maddeler de meclis üyelerini oy birliğiyle kabul edilmiş oldu.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı 9 Kasım Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.