Uşak TV

Anıl: “Zenginleşmek İçin Girişimci Sayımızı Artırmalıyız”

Güncel

Anıl: “Zenginleşmek İçin Girişimci Sayımızı Artırmalıyız”

İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin zenginleşmesi ve işsizlik meselesini çözmesi için girişimcilerin her alanda desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) üyeleri, aylık olağan toplantısını İnegöl’de yaptı. İTSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun misafiri olan Bursa KGK üyelerine hitap eden İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin her yıl 1 milyon kişiye iş bulması gerektiğini vurguladı. Anıl, 10 yıl sonra sayının 1,5 milyona çıkacağını ve bu kadar insana devlet eliyle iş bulmanın imkânsız olduğunu söyledi.
Türkiye’nin nüfusunun 80 milyon olduğunu ama sadece 10 milyonun çalıştığını söyleyen Anıl, kalkınmış ülkelerde ayrım yapmaksızın herkesin çalıştığını söyledi. Anıl, “Bizde çocuklar, kadınlar, yaşlılar çalışmaz. Seksen milyonun yükünü on milyon yüklenir. Böyle kalkınamayız. Kadın girişimcilerimizin sayısını arttırmalı, el birliğiyle daha çok çalışmalıyız” diye konuştu.
KGK Bursa İcra Kurulu Üyesi ve İnegöl KGK Başkanı Müfide Karaduman, İnegöl’de yaptıkları çalışmaları anlattı. Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir de her ay farklı bir ilçeye giderek toplantı yaptıklarını bu toplantılarda çalışmalarına yön verdiklerini söyledi. Toplantıda daha sonra Finansbank Park Şubesi Müdürü Ali Tırpan tarafından kadın girişimciler özel olarak Avrupa Kalkınma Bankası tarafından sağlanan kredi hakkında bilgi aktardı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.