Uşak TV

Amik Ovasının Sorunlarını Dernek Çözecek

Güncel

Amik Ovasının Sorunlarını Dernek Çözecek

Türkiye’nin en verimli ve en büyük ovaları arasında yer alan Amik Ovası’nda yaşayan insanları bir araya getirmek ve ova insanının sorunlarına çözüm üretebilmek amacıyla Amik Ovası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu.
Düzenlenen basın toplantısıyla derneğin kuruluşunu açıklayan Amik Ovası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Zobioğlu, ovada yaşayan vatandaşların sorunlarını dile getirmek, ovada üretim yapan çiftçinin de sesi olmak amacıyla yola çıktıklarını söyledi.
Yıllardır ihmal edilen Amik Ovası insanının artık sesini daha yüksek çıkaracağını, gerekli yerlerde sorun yaşandığında çözüm için yetkili birilerinin eksikliğinin hissedilmeyeceğini belirten Zobioğlu, dernek sayesinde ova insanına sesini duyurmak için büyük bir imkan sunulacağını anlattı.
Derneğin kurulması fikrini uzun zamandır düşündüklerini, ancak şartların bugüne kadar oluşmadığını anlatan Zobioğlu, "Bizim ova insanı büyük fedakarlıklar yaparak gününü geçirmeye, hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Ancak yaşanan sorunlarda, iyi ve kötü günlerde bir çatı altında toplanamıyorduk. Bu eksikliği gördüğümüz için harekete geçmeye karar verdik ve derneğimizi kurduk. Derneğimizin kurulması aşamasında bize destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.
ÜRETİCİNİN SESİ OLACAK
Amik Ovası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ovada üretim yapan çiftçinin de sesi olacağını aktaran Zobioğlu, şöyle devam etti:
"Üreticilerimizin ne gibi sorunları var, üretilen ürünlerin pazarlanmasında sorunlar yaşanıyor mu, gerekli çalışmalar yapılıyor mu, çiftçilerimiz üretim yapacağı ürün hakkında bilgi sahibi, pazarlama konusunda neler yaşanıyor, üretilen ürünler değerinde satılıyor mu, tüm bu sorulara çözüm bulmak için derneğimizi kurduk. Bundan sonra üreticimizin arkasında olacak, yaşanacak sorunların çözümünde yardımcı olacağız."
SOSYAL SORUNLARA DİKKAT ÇEKİLECEK
Derneğin sadece üreticilerin sorunlarına değil, ovada yaşayan vatandaşların sorunlarına da dikkat çekeceğini anlatan Başkan Mehmet Zobioğlu, "Biz sadece ova üreticisini değil, aynı zamanda ovada yaşayan vatandaşlarımızı da düşünüyoruz. Bu nedenle ova halkının içinde olduğu sosyal durumu, kimlerin ne gibi ihtiyaçları olduğunu, maddi zorluk çekenlerin tespitini, okuyan ama ihtiyaç sahibi olan öğrencilerin tespitini yapacağız. Kısacası ovada yaşanan tüm sorun ve sıkıntıların belirlenmesi, çözüm önerileri ve gerekli yerlerle irtibat sağlanmasını kolaylaştıracağız" şeklinde konuştu.
"İŞÇİ KALMADI, MAKİNE ZORUNLU OLDU"
Amik Ovası üreticilerinin son yıllarda tarlalarda çalışacak işçi bulmakta çok zorlandığını bu nedenle tarımda makineleşmenin sorunlu hale geldiğini vurgulayan Zobioğlu, "Amik ovasında son yıllarda gidereke artan bir makineleşme var, bunun tek sebebi tarlada çalışacak işçi bulmakta zorlanmamızdır. Önceleri değişik illerden gelen vatandaşlarımızı tarlalarımızda çalıştırıyorduk, işçi sorunu çekmiyorduk ama son yıllarda işçi bulmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle özellikle pamuk toplama konusunda makineleşmeye gitmek zorunda kaldık, pamuk toplayan insanlarımızın yerini tutmuyor makineler ama en azından pamuk tarlada kalmıyor. Makinelerle toplanan pamukta verim kaybı da yüzde yirmilere ulaşıyor, bu da çiftçinin ürettiğinin karşılığını almasına engel oluyor" ifadelerini kullandı.
Amik Ovası Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Yusuf Denizli, yönetim kurulu Ahmet Kılboz, Casim Saz, Bülent Bahadır ve Mehmet Gezer’den oluştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.