Uşak TV

Akıllanan Kombi Yüzde 30’a Kadar Tasarruf Ediyor

Güncel

Akıllanan Kombi Yüzde 30’a Kadar Tasarruf Ediyor

Nuvia’nın İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Teknokenti’nde geliştirdiği Cosa Akıllı Kombi Kiti doğalgaz tüketiminde yüzde 30’a kadar tasarruf sağlıyor.
Türkiye’de akıllı ev konseptinin öncülerinden Nuvia’dan yapılan açıklamaya göre Türkiye’de doğalgazın yaklaşık üçte biri binalarda ısınma amaçlı tüketiliyor, kombi sahiplerinin yüzde 72’den fazlası ise hatalı kombi kullanımından ötürü fazla doğalgaz tüketiyor ve yüksek meblağda fatura ödüyor. Türkiye’de akıllı ev konseptinin öncülerinden Nuvia’nın İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Teknokenti’nde geliştirdiği ’Cosa Akıllı Kombi Kiti’nin bu sorunu çözdüğünün belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Cosa Akıllı Kombi Kiti kullanıcıları “Kombiyi dışarı çıkarken ya da uyurken kapatmalı mı, kısmalı mı?” derdinden kurtarmakla kalmıyor, doğru kullanımla tasarruf etmesini sağlıyor. Nuvia, Tübitak tarafından desteklenen Cosa ile tüm ekosisteme ve ülke ekonomisine de katkıda bulunmayı hedefliyor. İyi bir kullanımla doğalgaz tüketiminde ve faturalarda yüzde 30’lara varan yüksek bir oranda tasarruf sağlayan Cosa; sadece bir yıl içerisinde satın alma parasını amorti etmiş oluyor. Bundan sonraki kullanımlarda artan para ile neye harcama yapılacağı ise kişiye kalıyor.
Cosa, akıllı telefonlar ile birlikte kullanıldığı için kontrolün hep ev sakinlerinde olmasına imkan veriyor. Kolay kullanımlı bir uygulama üzerinden yürütülen kit yönetimi sayesinde Cosa, evinizi ve yaşam şeklinizi öğrenip herhangi bir değişiklik yapmaya gerek bırakmadan, evinizin istenilen zaman, istenilen sıcaklıkta olmasını sağlıyor. Cosa, ev sakinleri uykudayken evin sıcaklığını hissedilmeyecek kadar, dışardayken ise yeniden kolayca ısıtılabileceği kadar düşürüyor. Böylece Cosa Akıllı Kombi Kiti, evi ’Ev’, ’Uyku’ ve ’Dışarı’ modlarıyla gerektiği zaman gerektiği kadar ısıtıyor ve doğalgaz tüketimini azaltıyor. Üstelik Cosa tüm bunları yaparken dış hava koşullarını da dikkate alıyor. Bir yıl önce piyasaya sunulan Cosa, yeni eklenen nem ölçme özelliği ile sıcaklığın yanı sıra artık evin hava kalitesi konusunda da bilgilendiriyor".
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.