Uşak TV

AKGÜN SERAMİK GEDİZ OSB’DE ÜRETİME BAŞLADI

Güncel

AKGÜN SERAMİK GEDİZ OSB’DE ÜRETİME BAŞLADI

Gediz Organize Sanayi Bölgesinde Cihan Seramik adıyla kurulan ve 2008 yılı Kasım Ayı itibariyle kapanmış olan seramik ve fayans üretimi yapan fabrika BKT İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Şirketi tarafından 06 Mayıs 2010 tarihinde devri alınmış ve 05 Haziran 2010 tarihinde BKT Seramik adı ile üretime başladı. Fabrikada ilk etapta 100 işçi istihdam edildi.

Gediz Organize Sanayi Bölgesinde kurulu vaziyette bulunan ve kapalı duran fabrika seramik üretime başladı. BKT İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Şirketi tarafından devri alınan seramik fabrikası istihdam ile de Gediz’de lokomotif sektör oluyor.

2006 yılında temeli atılan ve faaliyete başlayan seramik fabrikası 2008 yılı Kasım tarihi itibariyle üretimini durdurmuştu. Fabrikanın el değiştirmesi ile kısa sürede üretim planlanmış ve hemen hazırlıklara girişilerek fabrika faal hale getirilmiştir. Bir ay gibi kısa bir sürede çalışır duruma getirilen fabrika ilk üretimini 5 Haziran 2010 Cumartesi günü BKT Seramik olarak yaptı.

Fabrikanın üretime başlaması ile Fabrika binası önünde küçük bir tören düzenlendi. Törene Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Fabrika sahibi ve Akgün Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Akgün, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Dönmez ile Gedizli İş Adamları ve basın mensupları katıldı.

Açılışın hemen ardından firma hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Akgün “1925 yılında tuğla işi ile başladığımız iş hayatında seramik, tuğla ve otomotiv ile devam eden bir şirketiz.

Seramik sektöründe ülkemiz sıralamasında yer alan markamızla Gediz Organize Sanayi Bölgesinde üretime başlamak için çıktığımız yolda bugün hep birlikte ilk ürünlerimize şahit olduk.

Bugün itibari ile üretime başlayan fabrikamızda yaklaşık olarak 100 kişi istihdam ettik. Yıllık 5 milyon metrekare olan üretimi artırmak için gereken anlaşmalar sağlandı ve önümüzdeki yıl üretimi iki katına çıkartarak yıllık 10 milyon metrekareye çıkartarak fabrikamızdaki istihdam oranını da ikiye katlayacağız. Yani önümüzdeki sezon içerisinde Gediz Organize Sanayi Bölgesinde yer alan fabrikamızda yaklaşık 250 kişi istihdam edeceğiz.

Gediz Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaya talip olduğumuz ilk andan itibaren bizlere yardımcı olan Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Dönmez’e teşekkür ediyorum. Fabrikamız Gediz Sanayisi için lokomotif olacaktır” dedi.

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.