Uşak TV

Akar, STK’ların Çağrısını Değerlendirdi

Güncel

Akar, STK’ların Çağrısını Değerlendirdi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, sorunların demokrasiyle çözülebileceğini belirterek, silahların bırakılmasının en büyük arzuları olduğunu vurguladı.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, yaklaşık 600 sivil toplum kuruluşunun terör örgütü PKK’ya yaptığı “silah bırak” çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Silahların bırakılmasının en büyük arzuları olduğunu belirten Akar, sorunların demokrasi ve özgürlükle çözülebileceğini ifade etti. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarının çağrısını çok değerli bulduklarını anlatan Akar, “Bin yıldır Anadolu’da Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i ile kardeşçe yaşıyoruz. Et ile tırnak gibi olmuşuz. Sorunlarımızı silahsız ve kardeşçe çözmemiz lazım. Silahların bırakılmasına yönelik çalışmaların hız kazanması, tam anlamıyla bir eylemsizliğin hayata geçmesi ve demokratik siyasetin bir yöntem olarak öne çıkartılması konusundaki açıklamayı önemli görüyoruz. Silahların devre dışı kalması çözüm sürecinin gelişime hız katacaktır. Çözüm sürecinde, samimiyet, cesaret ve kararlılıkla sonuca ulaşacağımızı biliyoruz. Biz de AK Parti olarak barıştan yana olan kesimleri, gelinen bu müzakere ve çözüm aşamasına güç katmaya davet ediyoruz. Barışa her zamankinden çok daha yakın olduğumuzu bilerek, emek veren ve verecek olan tüm demokrasi güçlerini destekliyoruz” dedi.
“KARDEŞLİĞİMİZİ YILLARCA BOZMAYA ÇALIŞTILAR”
Kürt ve Türk kardeşliğini yıllarca bozmaya çalışanların bunu başaramadıklarına dikkat çeken Akar, şunları kaydetti:
“Yıllardır devam eden silahlı mücadelede gördük ki hiç bir sonuç alınamamıştır. Ve artık bu silahların susma zamanı gelmiştir. Gün kardeşlik günüdür. Birlikte olmak günüdür. AK Parti’nin bugün uygulamaya koyduğu çözüm süreci programında zaten bu var. Biz bu çözüm sürecini alkışlıyoruz, destekliyoruz. Son 30 yıl içinde gelmiş, geçmiş hükümetler içinde AK Parti’nin yapmış olduğu bu çözüm süreci programı bir ilk oluyor. Silahlar bırakılacak ülkemizde ve bölgemizde sevgi barış hakim olacak. İşte AK Parti’nin diğer Siyasi Partilerden farkı budur.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.