Uşak TV

AK Partili Erdem’in 17 Eylül Mesajı

Güncel

AK Partili Erdem’in 17 Eylül Mesajı

Ak Parti MKYK Üyesi ve 23. ve 24. dönem Aydın Milletvekili Mehmet Erdem merhum Başvekil Adnan Menderes’in idam edilişinin 54. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada "Adnan Menderes’in ölümü tüm darbecileri ve darbeseverleri ebediyete kadar takip edecek" dedi.
Açıklamasına "Tarih 17 Eylül 1961, yer İmralı Adası, halkın temiz oylarıyla seçilen bir güzel insan, Aydın’ın gururu, Muhterem Hemşehrimiz Başbakan Adnan Menderes darbeciler tarafından asılmak suretiyle şehit ediliyor" diyerek başlayan Mehmet Erdem, "Rahmetli Başvekil Adnan Menderes asılmadan önce yazdığı son mektubunda tarihe şöyle bir not düşüyor: ’Sunu da söyleyeyim ki, milletçe kazanılacak hürriyet mücadelesinde sizi ve efendilerinizi yine de 1950’de kurtarabilirdim. Dirimden korkmayacaktınız, ama şimdi milletle el ele vererek, Adnan Menderes’in ölümü sizi ebediyete kadar takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir. Ama buna rağmen merhametim sizlerle beraberdir.’ Adnan Menderes’in ölümü tüm darbecileri ve darbeseverleri ebediyete kadar takip edecek. Adnan Menderes milletin kalbinde daima yaşıyor ve ebediyete kadar da yaşayacak. Onu alçakça asan darbeciler ebediyyen lanetle anılacaklar" dedi.
O gün darağacında asılanın sadece Adnan Menderes değil, milletin iradesi asıldığını ifade eden Ak Parti MKYK Üyesi Mehmet Erdem açıklamasında, "Milletin oylarıyla seçilen Başbakan’ın asılması adeta milletin asılmasıdır.Ama yüce milletimiz darbecilere karşı en güzel dersi sandıkta vermiştir. O günden bugüne her darbe teşebbüsüne ve her türlü vesayet anlayışına karşı en güzel dersi milletimiz sandıkta vermektedir. O günlerden bugüne CHP neden tek başına iktidar olamıyor? Çünkü halkımız o günlerde yaşananları asla unutmuyor. O günkü CHP zihniyetinin darbeye ve darbecilere nasıl destek verdiğini çok iyi biliyor. Rahmetli Adnan Menderes asıldığında ülkenin bir çok yerinde bazı CHP yöneticilerinin davul zurna ile kutlama yapması asla unutulmaz. CHP asla tek başına iktidar olamaz. Çünkü darbeciler tarafından asılarak katledilen Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın ahını almıştır. CHP, oy vererek seçtikleri temsilcilerinin darbeciler tarafından katledilmelerini körüklediği için milletin ahını almıştır. Bugün hala daha aynı zihniyette olanları dehşetle izliyoruz. Darbeyi teşvik eden, darbeseven zihniyet aynen devam etmektedir. Ülkemizdeki seçilmiş insanlara karşı ortaya konan tavırlar ve söylemler bunun en güzel ispatıdır. CHP Mısır’daki darbeci Sisi’yi seven, halkını katleden diktatör Suriye’deki Esed’i öven konumdadır. Darbeciler ve darbesevenler hiçbir zaman hayırla yad edilmezler. Ama "Milletin Adamları" çizgisindeki en güzel insanlardan olan Rahmetli Başvekil Adnan Menderes ve arkadaşları ebediyen hayırla yad edilecekler. Ruhları şad olsun" ifadelerine yer verdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.