Uşak TV

AK Parti Milletvekili Adayı Hasan Turan: “7 Haziran Sonrası Ekonomi Grip Oldu”

Güncel

AK Parti Milletvekili Adayı Hasan Turan: “7 Haziran Sonrası Ekonomi Grip Oldu”

AK Parti Milletvekili adayı Hasan Turan, 7 Haziran seçimlerinden sonraki tabloyu ve yaşananları değerlendirerek, “Tek başına bir iktidar vardı, güçlü bir iktidar vardı, parçalı bulutlu iktidara dönüşmeye başlayınca ekonomi grip oldu” dedi.
AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Hasan Turan, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Tuzla’da Giresun Göreleliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile 192 No’lu Deri Sanayi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’ni ziyaret etti.
Kooperatif’de kamyoncularla bir araya gelen Turan, 7 Haziran’ın ardından Türkiye’nin son 4 ay boşa zaman kaybettiğini ve bunun da bazı alanlarda olumsuz yansımalarının ortaya çıktığını söyledi.
“Bu seçimde tek başına iktidar yetkisini milletimiz kimseye vermedi. Oluşan siyasi tabloda, tek başına iktidar çıkmadı” diyen Turan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Partiler bir araya geldi, görüşmeler yaptı, koalisyon da oluşmadı. Ne oldu? Türkiye’nin 4 ayı boşa gitti. Siyasi istikrar bozulunca ülkede nelerin peşi sıra bozulduğunu hep beraber yaşadık. Önce siyasi istikrar bozuldu. Akabinde ekonomik istikrar bozulmaya başladı. Dövizin artması, faizin artması, Türkiye’de ekonomik istikrarın bozulması sizi, hepimizi etkiliyorsa o zaman kimse ekonomik istikrarın bozulmasını istemez. Tek başına bir iktidar vardı, güçlü bir iktidar vardı, parçalı bulutlu iktidara dönüşmeye başlayınca ekonomi grip oldu”.
Bazı ülkelerin Türkiye’nin zayıflaması için fırsat kolladığını ifade eden Turan, “Dün Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Sakarya’da yurdun birçok yerinde işgale yeltenip, bu milleti esir alıp yer altı ve üstü kaynaklarını yağmalamak isteyen sömürgeci ülkeler, fırsat kolluyor, ’Türkiye’nin vücudu zayıf düşse de içine girsek’ diye. Anında başladılar, çeşitli yöntemlerle, çeşitli maşalarla devreye girmeye. Toplumsal istikrar da bozulmaya başladı, kardeşlik ve barış ortamı şöyle kenara doğru gitmeye başladı. Sonuçta yaşadığımız 4 aylık süreci birlikte yaşadık değil mi? İnsanlara bir şey anlatmaya gerek yok. En iyi anlatım gözlemdir. Hep beraber gözlemledik 4 aylık süreci. Benim anlatmama gerek yok ki, hepsi sizin gözünüzün önünde oldu. Bakın daha 2 gün önce, Ankara’nın ortasında, Türkiye’nin başkentinde ortaya gelen hadiseye bakın. Ölenlere rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ancak bu yaşananların hepsi ülkemizi istikrarsızlığa sürüklemek amacıyla düzenlenen şeyler” diye konuştu.
Barışın elde silahla olmayacağını vurgulayan Turan, “Silahla barış olur mu? Elinde el bombası ile barış istiyorum diyor. Bir kere barış olması için barışın dilini kullanması lazım. Barışın dili şudur. Seni seviyorum ağabeycim, seni seviyorum kardeşim. Senden nefret ediyorum ve barış istiyorum, mümkün mü böyle bir şey? Seni öldüreceğim ama barış istiyorum. Nasıl olacak bu. İnsan kendi kendisi ile çelişkiye düşmez, düşemez. Onun için milletimizin siyasi deha olmasına, o televizyonlarda çıkanlar gibi uzman olmasına gerek yok. Bu millet her şeyi görüyor” ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.