Uşak TV

AK Parti İl Başkanı Kahtalı, Kongreyi Değerlendirdi

Güncel

AK Parti İl Başkanı Kahtalı, Kongreyi Değerlendirdi

Hafta sonu Ankara’da gerçekleşen AK Parti Kongresini değerlendiren İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Yenilenen MKYK ve MYK ile AK Parti Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” dedi.
AK Parti’de büyük kongrenin ardından şimdi gözler 18 Eylül’de YSK’ye sunulacak aday listelerinde. Büyük oranda MKYK ve MYK’sı yenilenen AK Parti’de kongreyi değerlendiren AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, demokrasinin vazgeçilmesi olan seçimler ile yeni bir heyecan geldiğini belirtti. 81 ildeki kongrelerin tamamlanması ile büyük kongrenin hafta sonu Ankara’da yapıldığını belirten Kahtalı, “12 Eylül’de yapmış olduğumuz kongreyi büyük bir heyecanla, büyük bir katılımla 300’e yakın yabancı misafirimizin de katılımıyla gerçekleştirdik. Yenilenmiş bir MKYK ve MYK ile ilimize ülkemize ve tüm dünya Müslümanlarına inşallah iyi hizmetler sunmak için gayret edeceğiz” dedi.
Son kongre sonrası AK Parti MYK’de yapılan değişiklik sonrası ile Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın da görevini devrettiğini belirten Kahtalı, “Öznur Hanım bizim için çok kıymetlidir. Partimizin kuruluşundan beri emek veren ve MKYK’da olan bir arkadaşımız. Son bir yıldır da MYK’da görev aldı. Partide de çok başarılı çalışmalara imza attı ve güzel hizmetler sundu. Kendisinin MKYK’da olması da bizim için yine büyük bir şans yine partinin en merkezinde ana kademesinde görev yapacak” dedi.
1 Kasım’da yapılacak olan erken seçim öncesi kesin aday listelerinin 18 Eylül’de YSK’ye verileceğini de anımsatan İl Başkanı Kahtalı, şuan da mevcut milletvekillerinin de aralarında bulunduğu toplam 32 aday adayının başvurusunun olduğunu belirterek, listenin tamamen genel merkezin inisiyatifinde hazırlanacağını söyledi. Malatya’nın diğer iller arasında başarılı bir performansı olduğunu da dikkat çeken Kahtalı, “Malatya en az oy kaybedenlerin başında. Allah’a şükürler olsun Türkiye’de en fazla oy alan 3 il arasındayız. İşte bu yüzden büyük bir değişiklik olabileceğini tahmin etmiyorum. Benim kanaatim bu yönde” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.