Uşak TV

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Hüseyin Samani

Güncel

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Hüseyin Samani

AK Parti Antalya Milletvekili ve Adayı Hüseyin Samani, AK Parti iktidarı döneminde her sektörde insanların önünü açan uygulamalar içerisinde olduğunu söyledi.
AK Parti Antalya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hüseyin Samani, Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ve teşkilat mensuplarıyla Kepez ilçesinde ziyaretler yaptı. Tarım sektörü çalışanlarıyla bir araya gelen Samani, kendisinin de Ziraat Mühendisi olduğunu belirterek çocukluk yıllarından bu yana çiftçilik yaptığını söyledi. Samani, "Çiftçinin karnını yarmışlar 40 defa gelecek yıl çıkmış" sözleriyle bu sektörün zorluklarına değindi.
Tarımın başta meteorolojik olaylar olmak üzere pek çok şeyden kolaylıkla etkilenebilen bir sektör olduğuna değinen Samani, "Eskiden tarım sektöründe çalışanların milli gelirden aldığı pay 1000 dolardı. Şimdi 3 bin 3 bin 500 dolar. Tarım Bağ-Kur emekli maaşı 66 liraydı şimdi 700-800 lira. Neyle kıyaslarsanız kıyaslayın eskiye göre bu kıyaslanmayacak bir rakamdır" diyerek, bu gelişmelerin AK Parti’nin tarıma verdiği desteğin açık bir göstergesi olduğuna işaret etti.
DÜŞÜK FAİZ, UZUN VADELİ KREDİ KULLANILIYOR
AK Parti iktidarı öncesinde çiftçinin aldığı banka kredilerinin yüksek faizli ve kısa vadeli olduğuna de değinen Samani, " Çiftçi bir yılda aldığı kredinin karşılığını geri döndüremez. Kredilerin vadesi bir yıldı ve yüzde 59-60 faizle alırlardı bunu. Ben bankadan böyle tesis kredisi alıp da sonra ödeyemediğinden dolayı evini, serasını, arabasını, traktörünü satan komşularımı tanırım. Çünkü geçmişte aldığınız krediyi ilk sene ödeyemezseniz temerrüde girerdi. İkinci sene ödeyemezseniz borcunuz ikiye katlar, üçüncü sene ödeyemezseniz borcunuz dörde katlardı" diye konuştu.
81 İL KIRSAL KALKINMA KAPSAMINA ALINACAK
Şimdi çiftçilerin düşük faizle 7 yıla kadar kredi alabildiğine dikkat çeken Hüseyin Samani, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programları sayesinde de hibe desteği sağlandığını söyledi. Samani, geçen yıl Antalya’da bu şekilde 35 tane soğuk hava deposu yapıldığını ifade etti. Samani, 1 Kasım seçim beyannamesine dikkat çekerek, 81 ilin Kırsak Kalkınmayı Destekleme Programı Kapsamına alınacağını vurguladı
Kendi işini kurup ilk defa üretim yapmaya başlayacak olan gençler için 30 bin liraya kadar hibe kredi desteği, yem ve gübrede KDV’nin kaldırılması gibi desteklemelerin de olacağını ifade eden Hüseyin Samani, " Devlet dediği, insanların cebine para koymaz, hangi sektör olursa olsun insanların önünü açar. Biz de AK Parti olarak insanların önünü açıyoruz. Ben 17 sene zirai danışmanlık yaptım. 4 sene sebze, süs bitkileri, mantar üreticileri birliği genel başkanlığı yaptım . Siyasetten önce de çiftçinin hakkını savundum, şimdi de savunmaya da devam edeceğim" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.