Uşak TV

Agc’den Terör Ve Şiddet Tepkisi

Güncel

Agc’den Terör Ve Şiddet Tepkisi

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni, cemiyet olarak her türlü terör ve şiddetin karşısında olduklarını söyledi.
AGC Başkanı Mevlüt Yeni, son dönemde artan terör olaylarını düzenlediği basın toplantısında kınadı. AGC Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de hazır bulunduğu toplantıda Yeni, AGC olarak birlik, beraberlik, kardeşlik, demokratik ve özgür yaşama yönelik terörün her türlüsünün karşısında olduklarını söyledi.
Yeni, “7 Haziran’dan sonra tırmanan terör olayları Türkiye’nin belini kırmak amaçlı. Öyle ki dün geceden bu yana 6 şehidimiz daha var. Bu ülke insanları arasında din, dil, ırk, ten ve kardeşlik problemi yok. Alevi- Sünni meselesinde başaramadıkları ayrıştırmayı Kürt- Türk ayrışması üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Ülkemizin birlik ve dirliğine kast eden her gücün karşısındayız” dedi.
BASIN- YAYIN ORGANLARINA GÖREV DÜŞÜYOR
Türkiye üzerinde oynanan bu oyunlara karşı basın- yayın organlarına da görev düştüğünü belirten AGC Başkanı Yeni, “basın çalışanlarından isteğimiz, asla barış ve sevgi dilinden vazgeçmeyin. Antalya’daki bütün gazeteciler terör konusunda ortak görüşe sahip. Ülkemizin menfaatleri gereği asla taviz verilmemeli” diye konuştu.
AGC GENEL KURULU 17 EKİM’DE
Toplantıda 17 Ekim´de AGC Genel Kurulu’nun da yapılacağını ve şu ana kadar kendisinden başka bir aday olmadığını belirten Yeni, “Ekim ayında tüzük gereği AGC’nin genel kurulu yapılacak. Genel kurulumuzda tüzük değişikliği düşünmüyoruz. Cemiyet olarak bu bayrağı biz ya da bizden başka bir arkadaş teslim alıp taşıyabilir. AGC bir kurumdur, kimse bu kurumu herhangi bir kavgaya çekemez. Bu cemiyet herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi de değildir. Sırtımızı hiçbir siyasetçiye yaslamadık. Koltuktan güç almadık, koltuğa hep beraber güç verdik” dedi.
Öte yandan, her yıl eylül ayında düzenlenen Antalya Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması ödül töreninin de ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı aralık ayına ertelendiği belirtildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.