Uşak TV

AFRİKA SICAKLARI GELİYOR KAVRULACAĞIZ

Güncel

Kuzey Afrika Üzerinden Gelen Yeni Bir Sıcak Hava Dalgası Bekleniyor! Cuma gününden itibaren kavrulacağız..

Yapılan son analiz ve tahminlere göre 30 Haziran Cuma gününden itibaren Uşak, mevcut sıcak havaya ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bu sıcak hava dalgası ile birlikte halen normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ilimiz genelinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 6 - 10 derece üzerinde gerçekleşeceği uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılabileceği bekleniyor.

Bu hafta sonu Uşak’ta 38 derece hava sıcaklığı bekleniyor.

Sıcak hava dalgasının önümüzdeki hafta Salı günü etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamada: “Aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşlarımızın güneş ışınlarının dik geldiği 10-16 saatleri arası güneş ışınlarına direk maruz kalmamaları hususunda dikkatli olmaları ve sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları büyük önem taşımaktadır” denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.