Uşak TV

Afganistan’da Türkçe’nin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Faaliyetler Sürüyor

Güncel

Afganistan’da Türkçe’nin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Faaliyetler Sürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kabil Üniversitesi bünyesinde Türk dilinin yaygınlaştırılması ve eğitim gören gençlerin teşvik edilmesi amacıyla Kabil Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Türkçe ile Afganistan’ı Tanıyorum Bilgi Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.
TİKA, Afganistan’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA tarafından Kabil Üniversitesi bünyesinde Türk dilinin yaygınlaştırılması ve eğitim gören gençlerin teşvik edilmesi amacıyla Kabil Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Türkçe ile Afganistan’ı Tanıyorum Bilgi Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.
Düzenlenen yarışma kapsamında Türkoloji Bölümü’nde yarışmaya katılan öğrenciler elli soruluk bir teste tabi tutuldu. Sorular, Afganistan hakkında coğrafi, tarihi, edebi, siyasi ve kültürel konuları kapsayacak şekilde seçildi.
Türkoloji Bölümü Konferans salonunda düzenlenen ödül töreninde, Türkiye Kabil Büyükelçisi Ali Sayit Akin, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Afganistan Yüksek Öğrenim Bakan Yardımcısı Abdurrahim Hüsyeiniyan, Kabil Üniversitesi Rektörü Prof. Habibullah Habib, Afganistan Milletvekili ve Parlamento Göçebe ve Mülteciler Komisyonu Başkanı Mohammad Yosuf Sabir, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Gulam Resul Karluk ve öğrenciler katıldı.
Ödül töreni yapılan konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin sonrasında düzenlenen kokteyl ile sona erdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.