Uşak TV

Adana Adliyesi Kadınların Ellerinde Güzelleşiyor

Güncel

Adana Adliyesi Kadınların Ellerinde Güzelleşiyor

Adana Adliyesi tarihi taş binada bir süre önce yapılan düzenlemeyle yenilenen iç bahçeye, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kadın çalışanlar tarafından çapa yapılıp mevsimlik çiçekler ekildi.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün katkılarıyla peyzaj çalışmasıyla yeşillendirilerek ağaçlandırılan iç bahçede, sonbahar düzenlemesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı Ziraat Mühendisi Kezban Yüce koordinesinde bitki bakım ve dikim işinde görev yapan 5 kadın personel, yeni yüzüyle tarihi adliye binasına renk katan iç bahçeyi güzelleştirdi. Eski kurumuş çiçekleri söküp çapa yapan görevli kadınlar, bahçeye uygun dizaynedilerek hazırlanan yerlere yeni çiçekler ekti. Begonya, ateş çiçeği ve şeker tabağı gibi mevsimlik çiçekler eken kadınlar, yaptıkları peyzaj çalışmalarıyla bahçeyi renklendirdi. Düzenlemeyle ’botanik bahçesini’ andıran iç bahçe, rengarenk ve güzel bir görünüme kavuştu.
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yenilenen bahçenin, taş binanın tarihi dokusuna renk kattığını belirterek, düzenlemede emeği geçen kadınlara teşekkür etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.