Uşak TV

Adalet Büro-sen Terörü Protesto Etti

Güncel

Adalet Büro-sen Terörü Protesto Etti

Türkiye’de yaşanan terör saldırıları adliye çalışanları tarafından protesto edildi. Gaziantep Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik adliye çalışanı, yaşanan terör olaylarına tepki göstererek bir basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasını Adalet Büro-Sen Gaziantep İl Başkanı Belya Can okudu. Basın açıklamasında, “Ülkemiz son günlerde maalesef zorlu bir sınavdan geçmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü ortadan kaldırmak isteyen şer güçlere karşı güvenlik güçlerimizce yoğun bir mücadele başlatılmıştır.
Gerek Dağlıca’da, gerek Iğdır’da ve gerekse diğer tüm topraklarımızda terör örgütünce yapılan hain saldırı ve kurulan pusular sonucu gelen şehit haberleri yüreğimizi derinden dağlamaktadır.
Bizler biliyoruz ki bu vatan, bu topraklar kolay kazanılmadı. Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de ve birçok cephede verdiğimiz şehitlerin kanıyla bugünlere geldiğimizi hiçbir zaman unutmadık. Bugün yine evlatlarımıza huzur içinde yaşayabilecekleri bir vatan bırakmak uğruna Türkiye Cumhuriyeti’nin kahraman evlatları bu zorlu mücadeleyi sürdürmektedirler. Her şehit haberi bizlerin yüreğini kavursa da bizler biliyoruz ki vatan uğruna ölenler Allah yolunda ölenlerdir. Ve yine biliyoruz ki ayette geçtiği üzere, Allah yolunda ölenler, Allah katında ölü sayılmaz, bilakis diri sayılırlar. Bu vesileyle her zaman şu sözü ağzımızdan düşürmedik; şehitler ölmez, vatan bölünmez.
Bu acılı günleri ülkemize yaşatan ve topraklarımızda gözü olan, kardeşi kardeşe düşürecek kadar vicdani duyguları körelmiş, insanlık kelimesinin dahi anlamını unutmuş tüm terör örgütlerini ve bu örgütlere her türlü yardım ve desteği sağlayan, kısacası örgütün var oluş kaynağını oluşturan tüm ülkeleri kınıyor, yapılan tüm bu eylemlerden ötürü kendilerini lanetliyoruz.
Şunu hiç kimse hiçbir zaman unutmamalıdır. Bu ülkenin bütün evlatları ayrım yapılmaksızın asırlar boyu kardeş olarak birlikte yaşamıştır ve bu kardeşlik sonsuza kadar da devam edecektir. Hiç kimse, ama hiç kimse bu kardeşliğimizi bozamayacak, kalleşçe yıllar öncesinden planlanan oyunlarla ülkemizi bölmeye gücü yetmeyecektir. Şehitlerimizin toprağa karışan kutsal kanları, bu ülkenin sahipsiz olmadığının en büyük göstergesidir.
Gün, birlik, beraberlik ve tek vücut olma günüdür. Gün, ayrışmayı değil birleşip kaynaşmayı gerektiren bir gündür. Gün, silahlı, silahsız, sözüyle, kalemiyle, senaryosuyla, oyunlarıyla bizleri parçalayıp topraklarımıza göz dikenlere karşı uyanma günüdür. Düşmanın sadece cephenin ilerisinde değil, gerisinde olduğunu da anlama günüdür.
Gelen şehit haberleriyle tüm ulusumuzun yasa boğulduğu bu günlerde, terör saldırılarını ve bunlara destek olan tüm güçleri nefretle kınıyor, tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet, yaralı asker ve polislerimize de acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.