Uşak TV

ABİGEM UŞAK ORGANİZETÖRLÜĞÜNDE İTALYA GEZİSİ DÜZENLEDİ

Güncel

ABİGEM UŞAK ORGANİZETÖRLÜĞÜNDE İTALYA GEZİSİ DÜZENLEDİ

ABİGEM Uşak’ın organizatörlüğünde, 23-26 Mayıs Tarihleri arasında İTALYA’ya “Tekstil Ürünleri ve Makineleri İnceleme Gezisi” düzenlendi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafında düzenlenen geziye, Uşak’tan 13 firmadan 16 kişi ve 3 Uzman katıldı. 19 kişiden oluşan heyet İtalya’nın Prato şehrinde Tekstil Ürünleri ve Tekstil Makineleri üreten firmalarla ikili görüşme ve yerinde incelemelerde bulundu.

İtalya’dan da Techno Textile Kurumunun ev sahipliği yaptığı iş gezisinde; Prato Ticaret ve Sanayi Odası, Ulusal Sanayiciler Birliği ve Techno Textile kurumu görüşmelerinden sonra, 12 adet tekstil makinesi üreticisi ile birebir görüşme ve tekstil ürünleri üreten 7 firmaya da üretim yerlerinde ziyaret gerçekleştirildi. Uşaklı İşadamlarına, Tekstil Geri Dönüşüm, Kasar, Kumaş, Baskı-Boya ve Apreleme konularında en son teknolojiler ve makine sistemleri anlatıldı. Ayrıca Prato’da kurulan G.I. D.A. isimli merkezi endüstriyel atık su arıtma tesisleri gezildi.

Prato Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan görüşmeler sonucunda ise Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile Prato Ticaret ve Sanayi Odası’nın kardeş oda projesi için çalışmalar başlatıldı.

İtalya’ya yapılan ziyaret, işadamlarımızın İtalya’daki en son teknolojileri görmesi ve yeni işbirlikleri doğmasında önemli rol oynadı. Bununla birlikte Prato’daki kurumlar, merkezler ve üreticiler de Uşak’taki tekstilin yapısı konusunda bilgilendirildi.

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.