Uşak TV

AB Heyetinden Kışanak’a Ziyaret

Güncel

AB Heyetinden Kışanak’a Ziyaret

Avrupa Birliği’nden (AB) gelen bir heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti. Kışanak, Ankara’daki saldırının tamamen barışa yönelik olduğunu vurguladı.
Seçim sürecini gözlemlemek ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen AB Türkiye Ortak Parlamento Üyesi Martina Michels, Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komite Üyesi Marie Christine Vergiat ile AP Kürt Dayanışma Grubu Sorumlusu Maj Aslett Rydbgevg, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Kışanak, Ankara’da Barış Mitingine yapılan bombalı saldırı sonucu 97 canın hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Üzgünüz, acımız oldukça fazla. Patlamada yaşamını yitirenler Türkiye’nin birçok yerinde toprağa verildi. Saldırı pervasızca ve tamamen barışa yönelik” dedi.
“SALDIRININ BARIŞA YAPILDIĞININ FARKINDAYIZ”
AB Türkiye Ortak Parlamento Üyesi Martina Michels ise, bombalı saldırının barışa yapıldığının bilincinde olduklarını dile getirdi. 7 Haziran seçimlerinden önce ve sonra delegasyon olarak bölgede bulunduklarını söyleyen Michels, “O dönemde çok ciddi bir şekilde toplumda barış umutları vardı. Bu umudun şu an ciddi anlamda kırılmış olması çok üzücü. Şimdi de sadece Diyarbakır ve bölge şehirleri değil tüm Türkiye için çok ciddi bir tehlike var” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.