Uşak TV

8. Uluslararası Gençlik Kampı Uşak’ta Düzenleniyor

Güncel

8. Uluslararası Gençlik Kampı Uşak’ta Düzenleniyor

8. Uluslararası Gençlik Kampı Uşak’ta Düzenleniyor. Beş Ülkeden Öğrencilerin Katıldığı Kamp Huzurpark’ta Bulunan Tesislerde Gerçekleşiyor.
Uşak Belediyesi “2011 Uşak’ın Tanıtım Yılı” etkinlikleri kapsamında büyük bir projeye imza attı. Uşak’ın kardeş şehri olan Almanya’nın Kreissoffenbach kenti ile yürütülen çalışmalar neticesinde, bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslar arası Gençlik Kampının Uşak’ta yapılmasına karar verildi.

Almanya, Amerika, Polonya, Çin ve İtalya’dan yaklaşık elli öğrenci ve grup liderinin katıldığı gençlik kampı on gün boyunca devam edecek. Uluslar arası gençlik kampının bugün Huzurpark’ta bulunan Oda Tiyatrosunda düzenlenen açılış törenine Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erhan Kutluay, Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik kampına katılan Türk öğrencilerin grup lideri Mehmet Gerik, yabancı öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Törende konuşan Başkan Erdoğan, “Bugün burada bu yıl 8.si düzenlenen Gençlik Kampını gerçekleştiriyoruz. İlki 2002 yılında Offenbach’ta gerçekleşen gençlik kampı ile ilgili olarak, 2003 yılında Uşak Belediyesi kardeş şehir olan Offenbach ile protokol imzalamıştır. Daha sonra bu ilişkileri geliştirerek kardeş şehirlerarası bağlantıda gerek Almanya’da gerek Polonya’daki toplantılara katılarak Uşak’ı temsil etmişlerdir” dedi.
Türkiye’nin Tanzimat döneminden itibaren uzun yıllardan bu tarafa çok hızlı bir şekilde gelişme mücadelesi verdiğini söyleyen Erdoğan, ülkenin teknik alt yapısını tamamlamış AB standartlarına yaklaşan bir trend izlediğini kaydetti. “Bu çerçevede şehirlerimizin Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde kendi altyapılarını, çevreye ve doğaya uyumlu çalışmasında tüm kentlerimiz tamamlama aşamasına gelmiştir” diye konuşan Erdoğan, Gençlik Kampı dolayısıyla Uşak’a gelen tüm öğrencilerin kültürümüzü tanımalarının, kardeş şehir ilişkilerine yakışır bir şekilde kaynaşmalarının önemini vurguladı.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından Türkiye’nin tanıtım görüntülerinin izlendiği törende, katılımcılar Uşak Belediyesi, Uşak Valiliği ve Uşak Ticaret Odası tarafından ortaklaşa hazırlanan slayt gösterilerini görme şansını yakaladı.

Ardından Uşak Akademik Oda Orkestrasından Engin Büyükarslan ve eşinin verdiği İngilizce ve Türkçe şarkılardan oluşan mini konserin dinlendiği törende, toplu fotoğraf çekiminin ardından kokteyle geçildi.

8. Uluslar arası Gençlik Kampı Uşak’ta yaklaşık 10 gün boyunca devam edecek. Katılımcılar kamp boyunca birbirinden keyifli spor aktivitelerinin yanı sıra, Uşak ve çevresini gezme, tarihi ve doğal zenginlikleri görme şansı yakalayacak.

 



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.