Uşak TV

71 Yaşındaki Merhumenin Organları 3 Kişiye Nakledilecek

Güncel

71 Yaşındaki Merhumenin Organları 3 Kişiye Nakledilecek

Balıkesir’de beyin ölümü gerçekleşen 71 yaşındaki merhumenin organları 3 kişiye nakledilecek.
Balıkesir’de beyin ölümü gerçekleşen 71 yaşındaki bir hastanın organları 3 kişide hayat bulacak. Balıkesir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü yetkilisi ve Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Suluoğlu yaptığı açıklamada, “Balıkesir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü olarak bu gece inşallah ailesi tarafından isminin açıklanması istenmeyen merhume bir vatandaşımızdan karaciğer, böbrek ve korneaları ile birlikte bir nakil gerçekleştireceğiz. Çarşamba günü itibariyle merhumenin beyin ölümü gerçekleşti. Akabinde ailesiyle çok kısa bir görüşme gerçekleştirdik. Yaşanan bu süreçte organ bağışına tereddütsüzüz vakit kaybetmeden onay veren merhumun yakını sevgili ailemize şükranlarımızı bir borç bilerek iletmek isterim. Biz de testlerimize başladık ve bu kısa süre zarfında karaciğer ve böbreklerimiz uygun hastalarımıza buradaki operasyondan sonra nakledilecek" dedi.
Organ naklini gerçekleştirecek Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten ise “Yine bir çalışma akşamındayız büyük emeklerle kurtarılmaya çalışılan bir hastamız beyin ölümü gerçekleşerek vefat etti ama ailesi çok büyük özveriyle acılarını yüreklerine gömdüler ve organ bağışında bulundular. Biz karaciğer ve bir böbreğini almak üzere geldik. Diğer bir böbrek ise Uludağ Hastanesindeki bir hastaya nakledilecek. İnşallah organlar bir yeni canda hayat bulacak” şeklinde konuştu.
Merhumenin organları başarılı bir şekilde gerçekleştirilen operasyonla alındı. Karaciğer Acıbadem Bursa Hastanesine, böbrekler Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, kornealar ise Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.