Uşak TV

60 Girişimciye Sertifikaları Verildi

Güncel

60 Girişimciye Sertifikaları Verildi

Battalgazi ilçesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 60 girişimciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye’de girişimcilik noktasında KOSGEB ile birlikte en fazla eğitim veren belediyelerin başında geldiklerini söyledi.
Battalgazi Belediyesi ile KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan girişimciler için sertifika töreni düzenlendi.
Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki, Eğitimci Mehmet Yılmaz ve girişimciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki, girişimciliğin önemine dikkat çekerek, “Sivil toplum örgütleriyle birlikte bu programları düzenliyoruz. Maliyeti ise bu kuruluşlar karşılıyor. 2014 yılında 6 eğitim, 2015 yılında şu ana kadar 5 eğitim olmak üzere toplam 11 eğitim programını kendi belediye imkanlarıyla finanse ettiği için ve girişimcileri iş hayatına kazandırarak bu sertifikaları almanıza vesile olduğu için kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu iş birliğimizin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Başkanımızdan görmüş olduğumuz destek bizi motive ediyor. Bizleri gururlandırıyor ve şevkimizi artıyor. Başkanımıza bundan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Sizlere de iş hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.
“330 KURSİYERİMİZ BU EĞİTİMLERDE BELGE ALDI”
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da konuşmasında, Türkiye’de girişimcilik noktasında en fazla eğitim veren belediyelerin başında geldiklerini belirterek, “Türkiye’de en fazla girişimcilik kurslarını sunan belediye, Battalgazi Belediyesi’dir. Geçtiğimiz yıl 6 bu yıl 5 kurs olmak üzere toplam 11 eğitim gerçekleştirmiş olduk. Bu eğitim süreci içerisinde 330 kursiyerimiz bu eğitimde başarılı olarak belge almaya hak kazanmıştır. 720 kişi de bu belge için müracaatta bulunmuştur. Bizim dinimiz bizi ticarete teşvik ediyor. Ama düzgün ticaret yapmak lazımdır. Bizler de kendi işimizi kurma noktasında, kendi ev ve çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak, hatta başkalarını da istihdam ederek onlarında ihtiyaçlarını karşılama noktasında, hem de bir başkasına ekmek, aş temin etmenin huzuru ve mutluluğunu yaşayacağız. Şimdi sizler o çerçevedesiniz. Hangi işi yaparsanız yapın severek, isteyerek yapın. O işe gönlünüzü koyarsanız başarılı olursunuz. Eğer yaptığınız işte kendinizi mutlu hissetmiyorsanız, sadece desinler için yapıyorsanız o işin sonucu hüsran olur. İnsanlık tarihi bu örneklerle doludur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde bu örnekler sayısızdır. İş yerinizi kendi ellerinizle temizlemelisiniz. Temizliğin olduğu yerde hayır ve bereket vardır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 60 girişimciye sertifikaları, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki tarafından verildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.