Uşak TV

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Güncel

Uşak'ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

 Uşak Belediyesi önünde toplanan engelliler ve aileleri, İsmet Paşa caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.
Burada saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük, yaptığı konuşmada, Dünya'da 1 milyardan fazla, Türkiye'de 9 milyona yakın engellinin yaşadığını söyledi.

Engellilerin yaşam koşullarının istenilen düzeye ulaşmasında herkesin çaba göstermesi gerektiğini ifade eden Küçük, şöyle konuştu:

"Devlet, toplum ve tüm kurumlar engellilerin haklarına saygı göstermeli ve sorumluluklarını yerine getirmelidirler. Sonuç olarak engelliler, eşit olmayan koşullarda ve eşit olmayan yurttaşlar olarak doğrudan veya dolaylı ayrımcılığın kurbanlarına dönüştürülmektedir. Bizler insanca ve onurlu bir yaşam istiyoruz. Elbette ülkemizde gerilimli ortam Suriye'de ki gelişmeler, bizleri kaygılandırıyor. Savaşların, can kayıplarıyla beraber engelli nüfusunda artışı anlamına geldiğini biliyoruz. Bu nedenle, ülkemizde ve Dünyada barışın egemen olmasını istiyoruz."

Konuşmaların ardından hazırlanan "Engelli Parkuru"nda vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Parkurda, engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekildi.

Bazı vatandaşlar tekerlekli sandalyede masa tenisi oynarken bazıları koltuk değneğiyle yürümeye çalıştı, bazıları da "beyaz baston" ile önlerine çıkan engellere rağmen yürümeye çalışırken bazıları da elleri olmadan su içmeye çalışarak engelli deneyimi yaşadı.

Yürüyüşe, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan uludağ ve vatandaşlar katıldı.























Zirve Dağcılık Kulübü üyeleride 3 Aralık eneglliler günü nedeniyle yürüyüş düzenlediler. 


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.