Uşak TV

2015-2016 Yılı Amatör Spor Kulüpleri Sezon Açılışı Yapıldı

Güncel

2015-2016 Yılı Amatör Spor Kulüpleri Sezon Açılışı Yapıldı

2015-2016 yılı amatör spor kulüpleri sezon açılışında düzenlenen törende, geçen sezon başarılı olan kulüplere kupaları verildi.
5 Ocak Fatih Terim Stadyumu’nda düzenlenen törenle, 2015-2016 yılı Amatör Futbol Ligi başladı.
Her yaştan amatör sporcu ve kent protokolünün katılımıyla yapılan törenin açış konuşmasını yapan Adana Valisi Mustafa Büyük, futbolun toplumdaki popülerliği nedeniyle başarıların taçlandırması ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Sporun her türünün desteklenmesi ve yaygın bir biçimde yapılmasının büyük bir arzu olduğunu vurgulayan Vali Büyük, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“DAHA FAZLA TESİSE İHTİYAÇ DUYULUYOR”
“Amatör spor kulüplerinin sayısı ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda herkes işbirliği içinde hareket ediyor. Ancak sevilerek yapılan bu sporun daha fazla tesise ihtiyaç duyduğunu da görmemiz gerek. Devlet eliyle bunu yapmak mümkün değil. Yerel yönetimlerin ve toplumun her kesiminin bu konuya destek vermesi ve başarılı sporcular yetiştirmek için alt yapıya önem vermesi gerekmektedir.”
“HER KULÜBE 2 BİN 500 LİRA YARDIM YAPILDI”
Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri ise 2014-2015 futbol sezonunda 72 amatör futbol takımının 12 kategoride 297 takımla müsabakalara katıldığını söyledi. Bu müsabakalarda kulüplerin 6 bin 634 sporcuya lisans çıkararak takımlarında oynattığını belirten Gülleri, bu takımların sezon içerisinde Türkiye şampiyonaları hariç toplam bin 650 müsabakayı kent merkezi ile ilçelerde çim ve sentetik çim sahalarda oynadıklarını kaydetti. 2014-2015 sezonunda müsabakalara katılarak dereceye giren 42 takımdan 14 takımın Türkiye Şampiyonası’na katıldığını belirten Gülleri, amatör spor kulüplerinin vize ve referans ile lisans işlemleri için her kulübe 2 bin 500 lira yardım yapıldığını dile getirdi. Gülleri, 2015-2016 futbol sezonunun fair-play içerisinde geçmesini dilediğini sözlerine ekledi.
Açış konuşmalarının ardından, dereceye giren takımlara kupaları kent protokolü tarafından verildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.