Uşak TV

145 Kişinin Öldüğü Patlamaya 12 Tutuklama

Güncel

145 Kişinin Öldüğü Patlamaya 12 Tutuklama

Çin’in Tientsin liman kentinde en az 145 kişinin ölümüne neden olan patlamanın ardından görevi kötüye kullanma ve ihmalkarlık nedenleriyle 12 kişi tutuklandı.
Tietntsin’de kimyasal depolama alanında meydana gelen ve 145 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamanın ardından 11 yetkili ve liman yöneticileri, görevi kötüye kullanmak ve ihmalkarlık suçlamalarıyla tutuklandı. Tutuklamalar, hükümetin İş Güvenliği Düzenleyicisi ve Tientsin Belediye Başkanı Yardımcısı’nı yolsuzluk nedeniyle, 12 Ağustos’taki patlamayla bağlantılı olup olmadığına dair bilgi vermeden kovmasının ertesi günü gerçekleşti. Patlamayla ilgili deponun bağlı olduğu Tientsin Ruihai Uluslararası Lojistik Şirketi’nin başkanı, genel başkanı ve 3 genel müdür yardımcısı suçlu bulunarak tutuklandı.
Çin Danıştay Başsavcısı, internet sitesinde yaptığı açıklamada patlamayla ilgili yapılan soruşturmada, Tientsin Ruihai şirketi yetkililerinin diğer firmalar arasında sorumsuzca ve ihmalkar davrandığını, öte yandan şirket içinde yapılan denetlemeleri savsakladıklarını kaydetti. 10 yetkilinin ihmalkarlık, 1 yetkilinin de görevini kötüye kullanma nedenleriyle zan altında olduğu ve tutuklandığı bildirildi.
Tientsin yönetimi sosyal medyadaki hesabında yaptığı açıklamada patlamanın ardından ölenlerin sayısının 145’e yükseldiğini ve 28 kişinin halen bulunmadığını belirtti.
Çin’de on yıllardır gelişme kaydeden ekonominin, patlama sonrasında bozulması ve Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in yetkililerin kanla ödenen Tientsin’deki patlamadan ders alacaklarını söylemesinin ardından bölgedeki güvenlik koşullarının yetersizliği nedeniyle tepkiler ve protesto gösterileri artmıştı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.