Uşak TV

UTSO’DA SEKTÖR SORUNLARI GÖRÜŞÜLMEYE DEVAM EDİYOR

GENEL

Battaniye, Ev Tekstili, Halı, Kilim Üretim ve Satışı yapan firma temsilcileri Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın sektör toplantıları kapsamında bir araya geldi.

 Sektörde birlik ve beraberlik olmadığını vurgulayan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET “Sanayi ve ticaret erbabımızın hangi sektörde olursa olsun birlikte hareket etme kültürüne sahip olması gerekiyor. Birbirimizle kıyasıya rekabet ederken hem sektörün gidişatını olumsuz etkiliyoruz, hem de birlikte kaybediyoruz.” dedi.

Konuşmasında eğitimlere, toplantılara olan katılımın artmasını talep ettiğini belirten KUVVET, 2016 yılında oda tarafından gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlere ve projelere değindi.

Diğer bazı sektörlerle de benzerlik gösteren kalifiye eleman sıkıntısı, vadelerin uzunluğu, sektörel birlik ve beraberliğin sağlanamaması gibi sorunların yanı sıra sağlıksız atık ürünlerden ev tekstil ürünleri üretilmesi ve sektörde üretim ve istihdamdaki kayıt dışılık sorunları tespit edildi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan “Uşak İş Dünyasının Katma Değer ve Ürün Çeşitliliği Sağlama Konusunda Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi” projesi kapsamında düzenlenen sektör toplantısı anket sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından sona erdi.






Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.