Uşak TV

UŞAK'TA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMALARI

GENEL

Uşak Valisi Ahmet Okur valilik bünyesinde çalışan kadın personele 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle karanfil verdi.

 Kadın çalışanların kadınlar gününü kutlayan Okur, kadınlarımız çalışma hayatındaki etkinliklerinin giderek arttığını söyledi.

Vali Okur şunları kaydetti:
"Milletimize hayırlı evlatlar yetiştirilmesi noktasında anne olarak ulvi bir görevi icra eden kadınlarımız, üretici ve yönetici konumlarında da önemli görevleri icra etmektedirler. Akademisyenler, bilim kadınları, hukukçular, diplomatlar, siyasetçiler, doktorlar, öğretmenler gibi her alanda başarılı kadınlarımızın var olması, devletimizin de sosyal ve iktisadi alanda kalkınmasını sağlamaktadır. Gelecekte ülkemizi yönetecek nesilleri yetiştiren, bizleri eğiten ve şahsiyet kazandıran tüm fedakar kadınlarımızın '8 Mart Dünya Kadınlar Gününü' kutluyorum.

- Rektörü Çelik'in mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik de bir mesaj yayımladı. 

Hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların geleceği şekillendiren nesilleri yetiştirdiğini belirten Çelik, mesajında, şunları kaydetti:

"Kadını eğitimden mahrum bırakan, toplumsal ve siyasal hayattan dışlayan bir toplumun geleceğinin karanlık olduğu ortadadır. Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek toplum olarak o oranda güçleneceğimiz inancındayım. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken bu özel günün tüm kadınların toplumda hak ettiği, layık olduğu yere gelmesi, kadınların toplumların kanayan yarası haline gelmiş sorunlarının masaya yatırılması, tartışılması ve çözümü için bir vesile olmasını temenni ediyorum."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.