Uşak TV

"Uşak için vakit, farkına varma vakti" projesi

GENEL

Uşak Valiliğinin koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından EDES programı kapsamında finanse edilen "Uşak için vakit, farkına varma vakti" projesi tanıtıldı.


Ramada Otelde proje tanıtım toplantısında konuşan Vali Ahmet Okur, projenin "engelli hakları, engelli psikolojisi ve doğru iletişim kurma yöntemi konularında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin eğitimini, farkındalıklarını artırmayı" hedeflediğini belirtti.
Projeye önem verdiklerini ifade eden Okur, "Devletimiz engellilerimize önemli derecede sosyal ve mali imkanlar sağlamaktadır. Ancak bazen usul, esasın önüne geçebilmektedir. Kamu görevlilerinin yapmış olduğu bir uygulama, bir davranış eksikliği onların zihinlerinde zarar oluşturmakta ve bu zararın telafisi uzun sürmektedir. Bu projenin kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelimizin eğitiminde ve farkındalıklarının artmasında önayak olacağına inanıyorum. Projede emeği geçenlere teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim" diye konuştu.
Proje koordinatörü Şirin Yörük de yaptığı sunumda 51 bin lira bütçeli 10 ay sürecek olan proje kapsamında Uşak Üniversitesi akademisyenleri tarafından il merkezi ve ilçelerde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda görev yapan bin personele eğitim verileceğini aktardı.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.