Uşak TV

ŞEMDİNLİ'DE HAİN SALDIRI 10 ŞEHİT 11 YARALI

GENEL

Şemdinli Yüksekova Karayolunda meydana gelen saldırıda 10 Askerimiz Şehit oldu 11 Askerimiz yaralandı. Olayda 8 Vatandaşımız yaşamını yitirirken 16 vatandaşımızda yaralandı.

 Şemdinli – Yüksekova Karayolunda bulunan Durak Karakolunda yapılan yo kontrolleri sırasında PKK’lı teröristler bomba yüklü aracı patlattılar. Olayda 10 Askerimiz şehit oldu 11 askerimiz ise yaralandı. Arama noktasınd abulnan vatandaşlarımızdan ise 8 i yaşamını yitirirken 16 vatandaşımızda yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamaya göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Karakolunun bulunduğu bölgeye bölücü terör örgütü üyelerince saat 09.45'te saldırı düzenlendi. Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 10 asker şehit düştü, 11 asker yaralandı.Arama noktasında bekleyen vatandaşlarımızdan ise 8 vatandaşımız hayatını kaybetti 16 vatandaş ise yaralndı. Yaralılar, bölgedeki hastanelere sevk edildi.

Terör saldırısı jandarmanın yolda bulunan kontrol noktasına yapıldı. Söz konusu noktanın arkasında ise piyade birliklerinin kontrolündeki Durak Karakolu yer alıyor. Saldırı sonucu yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştu, karakolun nizamiyesinde de ağır hasar meydana geldi. 

Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.




 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.