Uşak TV

Vali Salim Demri Karma OSB'de Sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi

Ekonomi

Vali Salim Demir, "Sanayicilerle Buluşma ve Ekonomi Toplantısının" ikincisini Karma Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirdi.

Karma OSB Sanayi Bölgesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Salim Demir'in yanı sıra Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Konfeksiyon ve Tekstil Daire Başkanı Bilgehan Şaşmaz, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sait Cordan, uzman Mehmet Yakıcı, Çevre Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanı Ercan Gülay, Şube Müdürü Sabriye Ayhan, Çevre Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetimi Genel Müdürlüğü İzin ve Lisans Dairesi Başkanı Ufuk Türkmen, Uzman Gülşen Gedik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü İstatistik, Değerlendirme ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Ercan Öz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü'nden Uzman Faruk Bektaş, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Uşak OSB'de faaliyet gösteren sanayici ve iş adamları katıldı. 

Toplantıda konuşan Vali Salim Demir, devlet ile milletin buluşmasının zaman ve mekan menfurundan uzak olarak gönüllerin birlikte hareket etmesinden geçtiğini vurguladı.

Vali Salim Demir konuşmasına şöyle devam etti, "Biz 'Halka hizmet Hakk'a Hizmettir' anlayışla insanlarımızın her zaman yanında olmayı sürdürmekteyiz; bundan sonra da aynı anlayışa sürdürmeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğer siyasi başarılarınızı ekonomik başarılarla taçlandırmazsanız başarılarınız devamlı olamayacaktır’ sözüyle belirttiği gibi toplumsal kalkınma denilen olay topyekün kalkınmayı gerektiren bir süreçtir. Topyekün kalkınma da topyekün çalışma ile mümkün olacaktır. Bu nedenle, toplumun tüm kesimlerinin, toplumun tüm sektörlerin beraber, senkronize olarak ve olumlu anlamda bir sinerji oluşturarak çalışması gerekir. Eğer biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kendisi için koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefinde gideceksek dünya ölçeğinde çalışmalıyız, üretmeliyiz, kalkınmalıyız. Bunun için sanayimiz çok önemli. Sanayi önemsiyoruz ve bunun için de Hükümetimizin sanayi ile ilgili olan dört önemli Bakanlığı'ndan bakanlık temsilcileriyle, Bakanlıklarımızın bölge müdürlükleri, il müdürlükleri ve en önemlisi sanayicilerimiz ile bir araya gelmiş durumdayız. Artık dünyanın küçüldüğünü bilerek, başta organize sanayi bölgelerimiz olmak üzere dünyaya ayak uyduracak ölçüde sanayileşmemizi, gelişmemizi, kalkınmamızı sağlamak zorundayız.” dedi.

Vali Demir, "Sanayicilerimizin iş imkanlarını geliştirmeye, önlerindeki engelleri kaldırarak her konuda destek olmaya hazırız. İl toplantımızı Uşak Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirdik. Daha sonra esnaf odalarımız ve belki sanayi sitelerimizle ve toplumun tüm kesimiyle sosyo - ekonomik anlamda gelişmişliği, kalkınmayı, ilerlemeyi sağlamak için toplantılara ve görüş alışverişlerine devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de Bakanlık temsilcilerimizle bir araya gelerek sanayicilerimizin sorunlarını ve çözüm yolları üzerinde çalışmalar yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle programın hazırlanmasında emeği geçenlere, bakanlık temsilcilerine, bölge müdürlüklerine, il müdürlüklerine en önemlisi de siz sanayicilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Salim Demir'in konuşmasının ardından soru - cevap kısmında sanayicilerin sorun ve istekleri değerlendirilirken, sanayicilere verilen teşvikler ve yapılan çalışmalara yönelik bakanlık yetkililerince bilgi verildi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.