Uşak TV

UTSO’DAN SERTİFİKA TÖRENİ

Ekonomi

UTSO’DAN SERTİFİKA TÖRENİ

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR ‘un işbirliği ile hazırlanan İstihdam Garantili Satış Pazarlama Eğitim Programı’nı başarı ile tamamlayanlara sertifikaları yapılan törenle dağıtıldı. Törene Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı Mustafa KUVVET, Türkiye İş Kurumu İl Müdür Vekili Emin GAHRAMAN ve Murat Arıtürk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alaettin TUNÇER’in katıldı.

Sertifika töreninde açılış konuşması yapan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET “İşverenleri kalifiye personel sahibi yaparken iş arayanları da iş sahibi yapmayı amaçlayan programa firmalardan 96 personel talep edilirken, 98 kişi eğitim alarak iş sahibi olmak için başvuru yaptı. Başvurular arasından 50 kişi seçilerek kursa katılmaya hak kazandı. Hizmeti ya da ürünü üretmekten çok satabilmenin önemli olduğu günümüzde hem bu konuda yetişmiş personele olan ihtiyacı karşılamak hem de istihdama katkı sağlamak amacıyla açtığımız kurs programı süresince, kursiyerlerimiz kursa geldikleri gün başına 15TL günlük ücret alırken, sağlık sigortaları yapıldı. Aynı zamanda kursu bitirdiklerinde de işleri hazır. İşverenlerimizde, kursu bitiren kursiyerleri istihdam ettiği takdirde 42 ay boyunca SSK İşveren Payını ödemeyecekler. Bu tarz programlara ve eğitime oda olarak önem veriyoruz. İşverenlerimizin talepleri doğrultusunda programlarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Türkiye İş Kurumu İl Müdür Vekili Emin GAHRAMAN ise yaptığı konuşmada “Kursiyerlerimiz eğitimde aldıkları teorik bilgileri iş yerlerinde pratiğe dökecekler. Başarılı birer satış olmalarını istiyoruz. Bundan sonrada Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliğimiz devam edecektir.” Dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.