Uşak TV

UTSO ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

Ekonomi

UTSO ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerine yönelik “Karşılıklar Kararnamesi Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda açılış konuşması yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa KUVVET “Uşak olarak bizler kredi kullanmayı, kredi ile büyümeyi hatta kredi destekleri ile ayakta kalmayı yeni yeni öğrenmekteyiz. Bırakın direk kredi almayı KOSGEB destekli kredilerden bile uzak durmaktaydık. Ancak son on yıldır bunu kırmaya başladık. Biz bu zinciri kırarken 2002 ve 2008 yıllarındaki gibi büyük çaplı krizler gerçekleşti. Ve bu krizler bankacılık sistemine yönelik yeni ayarlamaların yapılmasını sağladı. Sistem güçlendirilirken bankaların riskleri düşürüldü ve bizlerin kredilendirilmesi için Basel kuralları geçerlilik kazandı. Aslında bu kurallar ilk başta dezavantaj gibi görünse de işletmelerin kendilerine çeki düzen vermeleri için bir zorunluluk sağlamış oldu. Aşama aşama geliştirilen bu kurallardan birisi de karşılıklar kararnamesi ile önümüze çıkmaktadır.” Dedi. UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET işletmelerin kredi ödeme yeteneklerinin önemine değinirken, 1. Meslek Komitesi adına konuşma yapan Tekstilbank Müdürü Hasan BERBER ise bankalar ve firmaların iş birliği içinde olmaları gerektiğini ve ekonominin karşılıklı şekilde iyileştirilmesine değindi.

Konuşmaların ardından Garanti Bankası Uşak Şube Müdürü Murat GÜLERYÜZ, Tekstilbank Uşak Şube Müdürü Hasan BERBER, Türk Ekonomi Bankası Uşak Şube Müdürü Metin ÇİFTÇİ ve Şekerbank Uşak Şube Müdürü Hakan ÖZKAN “Karşılıklar Kararnamesi” hakkında hazırladıkları sunumu gerçekleştirdiler. Konuşmacı olarak katılan banka müdürleri, Bankalar Kanunu’nun 4672 sayılı yasa ile getirilen değişikliklerin başında kredi kullanılmasında ihtiyatlılık ilkesi gereği karşılık ayrılması konusundaki düzenlemelere değinerek, katılımcılara bu kararnamenin avantajları, dezavantajları, uygulanma aşamaları ve kararnamenin kriterleri konusunda bilgi verdiler. Önümüzdeki dönemde firmalara derece notu verileceğini ve firmaların çok riskli veya az riskli olarak kategorilere ayrılacağını anlatan panelistlerin sunumun ardından soru cevap kısmı ile toplantı sona erdi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.