Uşak TV

UTSO MART AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Ekonomi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) aylık meclis toplantısı, UTSO Meclis Üyelerinin katılımıyla oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

UTSO Meclis Başkanı İsmail KARAMAN’ın başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirilen mart ayı meclis toplantısında bir önceki toplantı değerlendirildi. Değerlendirme sonrası Şubat ayına ait tetkik ve tasdiki ve mesleki sorunlar görüşüldü.
Toplantıda Aylık gündemi değerlendiren UTSO yönetim kurulu başkanı S.Selim KANDEMİR, dünya, ülke uşak ili gündemleri ile UTSO’nun yaptığı faaliyetleri ve gelecek ay yapacakları projelerinden bahsetti.
Konuşmasında işsizlik oranlarına karşı başlatılan “+1 istihdam seferberliği”nin öneminden bahsederken, Uşak ilinde bu kapsamda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çalışmalar sonucu ilk üç ayda 3450 artı istihdam sağlandığını Belirten KANDEMİR;” Odamızda aldığımız yeni personellerimizle “+1 istihdam seferberliği ”ne bizlerde destek olduk. Bu seferberliğin ülkemiz adına ne kadar önemli olduğunu biraz önce belirtmiştim. Seferberlik kapsamında yaptığımız çalışmalar yeni personel almamızla bitmedi. Valilik öncülüğünde birçok kurum ve kuruluş ziyareti gerçekleştirdik. Eğitimden toplantısına kadar her mecra da seferberlikten ve bu seferberlik kapsamında devletin artı bir istihdama 773 TL teşvik verdiğinden bahsettik. İşverenlerimiz de bu önemli soruna kayıtsız kalmadılar. Ayın 14 itibarı ile 3.450 kişi artı istihdam sağlandı. Geçen sene aralık ayında 60.559 sigortalı olduğunu düşündüğümüzde %5,8 e yakın bir artış olduğu görülmektedir. Tüm illerimizde bu başarı gösterilmiş olsa işsizlik oranı yarı yarıya inmiş olacaktır. Burada sizler nezrinde bu seferberliğe destek olan ve işçi alan tüm işverenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.












KANDEMİR ayrıca konuşmasında geçen ay UTSO’da gerçekleştirilen Ekonomi Bakanı Nihat ZEYBEKCİ ziyareti, kalite standardı çalışmalarında versiyon değişikliği yapmayı başaran ilk on odadan birisi olunması, yapılan eğitimler ve girişimcilik kursları hakkında bilgi verdi.
Konuşmasının son bölümünde önümüzdeki bir ay içinde yapılması planlanan Denizli Fuarında stant açılması, çevre illerin otelleri ile satın alma günleri düzenlenmesi ve uşak ticaretini canlandırmak için “Uşak’tan al” kampanyasından bahseden KANDEMİR, tüm oda ve meclis üyelerinin Regaip kandilini kutlayarak sözlerine son verdi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.