Uşak TV

USİAD Yeni Yönetiminden Başkan`a Ziyaret

Ekonomi

USİAD Yeni Yönetiminden Başkan`a Ziyaret

Uşak Sanayici İş Adamları Derneği (USİAD) yeni kurulan Yönetim Kurulu üyeleri bugün Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ı makamında ziyaret etti. 

USİAD Başkanı Hasan Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyaret yaklaşık bir saat sürdü. 

Ziyarette yeni yönetim adına konuşan USİAD Başkanı Yıldırım, Uşak Belediyesi’ne ve Başkan Erdoğan’a nezaket ziyaretinde bulunmak istediklerini belirterek, yeni kurulan yönetim kurulunun çalışmalarına başladığını, yeni kurulda birbirinden farklı birçok meslek grubundan üyenin bulunduğunu söyledi. 

Başkan Erdoğan ise USİAD yönetiminin yeni kurulunun hayırlı olmasını dileyerek tüm üyelere çalışmalarında başarılar diledi. 

Ziyarette ayrıca deprem felaketi ve olası bir deprem sonucu şehirde meydana gelebilecek yıkımın etkileri konuşuldu. Uşak’ın 2. Derece deprem kuşağında yer aldığını ve iki büyük fay hattının tam ortasında bulunduğunu söyleyen Erdoğan, olası bir depremde Uşak’ta bulunan yapıların birçoğunun etkileneceğini ifade etti. 

Sanayi tesislerinin çoğunlukla prefabrik yapılardan oluştuğunun altını çizen Erdoğan, olası bir depremde bu bölgelerin risk altında olabileceğini düşündüğünü söyledi. 

Ülkenin her yerinde deprem riski olduğunu ve en kısa zamanda ülke çapında uygulanacak bir kentsel dönüşüm projesinin hayat kurtarabileceğini ifade eden Erdoğan, kentsel dönüşüm ile aynı zamanda istihdama da fayda sağlanacağını, böylece herkesin kazanacağını kaydetti. 

USİAD Başkanı Hasan Yıldırım ise deprem konusunda özellikle İstanbul’un büyük bir risk altında olduğunu vurgulayarak, “İstanbul Türkiye ekonomisine yüzde 30 oranında katkı sağlayan bir şehir. Bu yüzden burada meydana gelecek bir deprem tüm ülke için tam bir felaket olacaktır” dedi. 

Yıldırım, olası bir depremde oluşacak maddi zarar miktarının deprem olmadan kentsel dönüşüme harcanmasının daha mantıklı olacağını ifade eden Yıldırım, “Böylece can kaybı faktörünü de ortadan kaldırmış oluruz” dedi.

Ziyarette ayrıca Uşak mimarisinde son yıllarda artan malzeme kalitesi de konuşuldu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.