Uşak TV

Uşak`ta 385 Kadına Mikro Kredi Verildi

Ekonomi

Uşak`ta 385 Kadına Mikro Kredi Verildi

Uşak İl Özel İdaresi ile İş Kadınları ve Kadın Girişimcileri Destekleme Derneği’nce yürütülen Mikro Kredi Projesi kapsamında 385 kadına toplam 383 bin TL mikro kredi desteği verildi. Vali Özdemir Çakacak proje kapsamında mikro kredi desteği alan kadınların geri ödemelerini zamanında yaptığını bildirdi.

Mikro Kredi Projesi kapsamında Tarihi Karaağaç evinde düzenlenen törende 5 kadına ikinci kez 3 bin TL olmak üzere 15 Bin TL mikro kredi dağıtıldı. Törene katılan Vali Özdemir Çakacak, projenin önemine değindi.

Proje kapsamında son bir yıl içerisinde 385 kadına mikro kredi desteği verildiği bildiren Vali Özdemir Çakacak, tören sonrası mikro kredi desteği alarak el işi yapan kadınların ürünlerini inceledi.

Törene Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş katıldı.

Kadın girişimcileri desteklemek amacıyla yürütülen mikro kredi uygulamasının başarıya ulaştığını ve son bir yıl içinde 76 gruptaki 285 kadına 383 bin TL mikro kredi verildiğini belirten Vali Özdemir Çakacak törende şunları söyledi, “Kadınlarımız kendilerine imkan tanındığında neler yapabileceklerini bu proje ile bir kez daha ortaya koymuştur. Mikro kredi desteği ile kadınlarımız hem aile bütçesine katkı sağlıyor hem de becerilerini geliştiriyor. Bu krediler küçük ölçekli de olsa ciddi başarı öykülerine neden olabiliyor. İlimizde bugüne kadar mikro kredi kullanan kadınlarımızın tamamı geri ödemeleri zamanında yaptı” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.