Uşak TV

UŞAKLILAR CEBİT FUARINDA BULUŞTU

Ekonomi

UŞAKLILAR CEBİT FUARINDA BULUŞTU

Uşak Ticaret ve sanayi Odası 54 kişilik bir ekiple CEBİT Bilişim Fuarını ziyaret etti.

Ticaret ve sanayi Odası Başkanı İsmail KARAMAN gezi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada:

“Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Uşaktan bu güne kadar toplu olarak herhangi bir katılım sağlanılmayan CEBİT’e 54 kişilik bir ekiple fuar gezisi düzenledik. 10.Ekim tarihinde katılımını sağladığımız Avrasya’nın en büyük dijital iş geliştirme ve teknoloji platformu CeBIT Bilişim Eurasia ile birlikte bu yıl ilk defa aynı anda CeBIT Broadcast, Cable & Satellite Eurasia 2009 fuarıda düzenlenmişti. Böylelikle Uşak’taki hem uydu ve kablo sistemlerine yönelik hem de dijital sektöre yönelik faaliyet gösteren firmalarımıza yararlı bir organizasyon düzenlemiş olduk. Pazar günü sona eren fuara 5 günde yurtiçi ve yurt dışı 143.750 kişinin katıldığını düşünürsek fuarın bilişim sektörü için önemini daha iyi anlayabiliriz.

 

Fuarda toplam 1.224 katılımcı firma yer almış ve katılımcı firmalar en yeni ürün, hizmet ve uygulamalarıyla katılımcıların karşısına çıkmıştı. Bilişim sektörünün çeşitli sektörlere yönelik kurumsal çözümlerini sunduğu fuarda ayrıca, iş dünyası yazılımları, mobil iş çözümleri, bankacılık ve finans uygulamaları, telekom altyapıları, Ar–Ge teknolojileri, 3G destekli dizüstü bilgisayarı, dijital fotoğraf makinesi, kamera, navigasyon, ev sinema sistemleri, WiFi, geniş bant ağ çözümleri, dijital eğlence, donanım, yazılım ve çevre birimleri ile ilgili ürün, yenilik ve hizmetler bulunmaktaydı.

 

Toplamda 28 firmadan 54 kişi gittiğimiz fuarın sonucunda katılımcılarımızla ortak görüşümüz, tüm anlattıklarım güzellikler dışında yinede fuarın sönük olduğuydu. Geçen sene bireysel olarak katılım yaptığımız fuarda çok daha büyük ölçekli firmalar katılım sağlamış ve gerek iş dünyasına gerekse tüketicilere yönelik daha fazla ürün yer almaktaydı. Bu sene standlarda yer alan firmaların az ve geçen seneye nazaran daha küçük kapasiteli olması Global krizin bilişim sektörünü de kötü etkilediğini gösterdiğine inanıyoruz.

Uşak bilişim sektörünün gelişimi için bu tip organizasyonların gerekliliğinin farkındayız. Ve bu sektörümüz için sene içinde 2-3 organizasyon yapmayı da planlıyoruz. Gelecek sene 6-10 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan CEBIT Bilişim Eurasia’ya daha çok üyemizi götürerek fuarların avantajlarından sektör temsilcilerimizi yararlandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.