Uşak TV

UŞAKLI EMLAKCI SERDAR ALKAN'DA SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİNE BAŞLADI

Ekonomi

Uşaklı Emlakçı Serdar Alkan'da solucan gübresi üretmeye başladı.

Türkiye Tarımını Solucanlar kurtaracak deyimi yakında gerçek olacak. Solucan gübresinin faydalarının keşfedilmesi ve üreticilerinde artması ile Türk tarımı daha kaliteli daha organik ve daha verimli hale gelme yolunda ilerliyor. 
Kırmızı Kalifornia solucanları ile üretilen gübrenin faydasının keşfedilmesi ile özellikle serlarda verimli üretim artmaya başladı. 
Uşak'ta da 15 civarında girişimde Solucan gübresi üretmek için küçük tesisler kurdu. Bir kaç yıl içinde solucan sayılarının artması ve Uşak'ında solucan gübresi üretimi konusunda ilelremesi bekleniyor. 
Uşaklı Emlakcı Serdar Alkan'da solucan gübresi üretmeye başladı. Solucan gübresini sık sık basında okuyunca bu alanda yatırım yapmaya karar veridğini belirten Serdar Alkan ilk olarak kiraladıkları depoya 800 Bin solucanla işe başladıklarını ve şuanda sayının 3 Milyon solucana çıktığını söyledi. Solucan gübresinin dünyada 70 yıldır kullanılırken Türkiye'de yeni keşfedildiğini belirten Alkan Aylık olarak yaklaşık 6 ton solucan gübresi ürettiklerini önümüzdeki yıla kadar tesisi büyüteceklerini, solucan sayısıunı artıracakllarını ve gübre üretimim miktarını artıracaklarını söyledi. Amacının ileride modern bir tesis kurmak olduğunu belirten Serdar Alkan bu alanda yatırım yapmaık isteyenlerede yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.