Uşak TV

UŞAK OSB'DE TEK LİSTE İÇİN VALİ BASKI MI YAPIYOR?

Ekonomi

Uşak Organize Sanayi bölgesinde 5 Nisan da yapılacak seçim öncesi yoğun kulis çalışmaları devam ediyor.

Vali Ahmet Okur, ve AK Parti Milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay’ın tek liste ile seçime girilsin çabalarına rağmen iki liste ile seçime gidilecek gibi görünüyor.

Uşak Organize Sanayi bölgesi bundan önceki seçimler gibi yine heyecanlı ve çekişmeli geçeceğe benziyor. Geçen seçimde Vali Seddar Yavuz’un karşı çıkmasına rağmen Ali Yıldırım OSB Başkanı seçilmişti. AK Parti’nin adayı olarak lanse edilen AK Parti eski il başkanı Recep Gümüş’ün listesi tam anlamıyla hezimete uğramıştı. Çünkü sanayici OSB ye siyaset bulaşmasını istememiş ve ters tepki göstermişti. Ali Yıldırım’ın paralel yapı operasyonu ile tutuklanması ve Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa etmesinden sonra Yönetim kurulu kendi arasında toplanmış ve Mehmet Kavak’ı başkan seçmişti.

Bu seçimde de önce AK Parti Kadir Karakuş üzerinde durdu. Müsiad üyesi olan Kadir Karakuş’u Nuri Arslan ve Cemal Doğan’ın aday çıkarmak istediği ve AK Parti milletvekillerinin de bu Karakuş’u destekleyeceği öne sürüldü. Ancak Kadir Karakuş ismi tutmayınca Vali Ahmet Okur’unda isteği ile Halil Ağaoğlu üzerinde çalışmaya başlandı. Vali Ahmet Okur’un sanayiciler ile görüşerek tek liste ile seçime girilmesi yönünde çalışma yaptığı bilginsi aldık.

Şu anda OSB Başkanlığı yapan Mehmet Kavak’ta başkan adayı olarak çalışma yapıyor. Sanayici çevreleri Vali Ahmet Okur’un Mehmet kavak’a adaylıktan çekilmesi konunda Basklı yaptığı ve seçimlere Halil Ağaoğlu’nun listesi ile gidilmesi konusunda direttiğini konuşuyor.

SANAYİCİ RAHATSIZ

Görüştüğümüz sanayici ve işadamları ise böyle bir baskıyı kabul edilemez bulduklarını belirterek OSB seçimlerine kesinlikle siyaset bulaştırılmaması ve müdahalede bulunulmamasını istiyorlar. Geçtiğimiz Dönem Ali Yıldırım’ın seçilmesinden sonra dönemin Valisi bir defa bile OSB yi ziyaret etmemiş ve sadece muhalif grupların fabrikalarını ziyaret etmekle yetinmişti. Hatta OSB ile ilgili bir çok çalışma Vali Seddar Yavuz’un engellemesine takılmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.