Uşak TV

UŞAK’ LI SANAYİCİLER MALİYE BAKANI İLE BULUŞTU

Ekonomi

UŞAK’ LI SANAYİCİLER MALİYE BAKANI İLE BULUŞTU

İş adamı Hazim Sesli, Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK’i, Uşak Sanayici ve İşadamları Derneği üyelerini ve Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali YILDIRIM’ ı İstanbul Levni Otel’de misafir etti.

Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK, UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali YILDIRIM’ dan imalat sanayi hakkında ve Uşak Sanayisi ve sanayi üretimleri ile ilgili bilgi aldı. UOSB’nin tarihinin en yüksek enerji tüketim seviyesine ulaşması, istikrarlı bir büyüme sergilemesi hakkında bilgilendirme yapan UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali YILDIRIM, Uzakdoğu menşeiili ürünlerle rekabet etmek konusunda da Bakan’a sanayicilerimizin taleplerini iletti. UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali YILDIRIM sanayicilerin sorunlarına değinerek, rekabet gücümüzü arttırmanın önemini vurguladı. Sanayicilerimizin daha güçlü mali yapılara ulaşması yönünde gerekli çalışmaların yapılması, rekabet güçlerinin arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması ve enerji girdi maliyetlerinin azaltılması yönünde çalışmaların yapılmasının önemine değindi. Ayrıca Asgari Ücret konusunda yapılacak olan bir iyileştirme çalışmasının işçilerimizin ve ara elemanlarımızın yaşam kalitelerini ve refah düzeylerini arttıracağına değindi.

Aldığı bilgilerin olumlu olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK ise Türkiye’nin enerji girdilerine değinerek, Rusya’dan 450 $’ a yani yaklaşık 830 TL’ ye alınan doğalgazı ülke içinde 580 TL ‘ye sattıklarını ve zarar ettiklerini belirtti. Bu açıdan baktığınızda iyi bir tüccar değiliz yorumunda bulunan Maliye Bakanı Türkiye’nin enerjisinin yaklaşık %71’ ini ithal ettiğini ve bunun da 50 Milyar Dolara denk geldiğini vurgulayarak cari açığımızın en önemli etkilerinden birisinin enerji ithalatı olduğunu söyledi. Birçok vergi kaleminde Ak Parti hükümetinin indirim yaptığına da değinen Maliye Bakanımız, birçok ülkede vergilerin ve vergi oranlarının yükseldiğine dikkat çekti. Asgari ücretliler üzerindeki vergi yükünü azalttıklarını belirten Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK, son olarak yapılan ÖTV artışlarının cari açığa yönelik olduğunu söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.