Uşak TV

UMPAŞ SERAMİK’TE KAPASİTE YÜZDE 20 ARTTI

Ekonomi

UMPAŞ SERAMİK’TE KAPASİTE YÜZDE 20 ARTTI

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, ekonomik krizlerin ve ülke iflaslarının konuşulduğu bir dönemde Türkiye’nin yüzde 8,8 büyüme hızıyla dünyanın parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, seramik sektöründe faaliyet gösteren UMPAŞ Seramiğin 3. yer karosu yenileme ve modernizasyon yatırımının üretime başlaması nedeniyle fabrikada düzenlenen törene katıldı. Uşak Valiliği olarak ülke ve il ekonomisine katkı sağlamak isteyen müteşebbislere gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Özdemir Çakacak, “Ülkemiz 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefi belirledi. Ülkemizin bu hedefi yakalayacağına inanıyoruz” dedi.

Uşak’ın en büyük sanayi kuruluşları arasında bulunan UMPAŞ Seramik’teki törene Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ile İsmail Güneş, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, işadamları ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan UPAŞ Seramik genel Müdürü Necmettin Arman yapılan yatırım ile fabrikanın kapasitesinin Yüzde 20 arttığı ve dolayısıyla çalışan sayısının yüzde 20 arttığını söyledi. UMPAŞ Seramik olarak Türk ekonominse ve Uşak ekonomisine yaptıkları katkıları anlatan Necmettin Arman’dan sonra Söz Alan UMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çetin TÜRK’te UMPAŞ hakkında bilgiler vererek yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Törende bir konuşma yapan Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye’nin ekonomik alanda sağladığı kazanımlara dikkat çekti. Uşaklı müteşebbislerin il ekonomisine ve istihdama ciddi katkılar sağladığını anlatan Vali Çakacak, uluslar arası rekabet için kaliteli üretim ve markalaşmaya önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Birkaç yıl önce tüm dünyada etkili olan küresel ekonomik krizden Türkiye’nin en az hasarla çıktığını belirten Uşak Valisi Özdemir Çakacak, “ Dünyada şuanda yeni bir krizden söz ediliyor. Etkilerinin bir önceki küresel krizden daha ağır olacağı konuşuluyor. Avrupa’da ülke iflaslarından bahsediliyor. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da baskıcı rejimler sona eriyor. Dünyanın en güçlü ülkelerinde ciddi ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Dünyada ve çevremizde bu gelişmeler yaşanırken ülkemiz 2. çeyrekte yüzde 8,8 ekonomik büyüme sağladı. Bir başka değişle Çin’den sonra 2. çeyrekte ekonomik büyümede dünya ikincisi olduk. Bu tablo hepimizi gururlandırıyor. Türkiye demokratikleşme, ekonomik büyüme ve yaşam kalitesi açısından sadece bulunduğu bölgenin değil dünyanın parlayan yıldızı haline geldi. Bu iyimser tablonun devam etmesi için hepimize önemli görevler düşüyor. Ülkemiz 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefi belirledi. Bu hedefi yakalayacağımıza inanıyoruz. 2011 yılı için belirlenen ihracat hedefini yılın ilk 8 ayında ulaştık. Bu da 2023 hedefine ulaşabileceğimizi gösteriyor” dedi.

Türk sanayicisine güvendiklerini ve müteşebbislerin istedikleri takdirde güzel işler yapabileceklerini tüm dünyaya gösterdiğini de belirten Vali Özdemir Çakacak şöyle devam etti; “İdare olarak ülke ve il ekonomisine katkı sağlayabilecek müteşebbislerimizin yanındayız. Üretim ve istihdam sağlayarak yeni yatırım yapan sanayicimize gerekli her türlü desteği sağlamaya hazırız. Ülkemizin ekonomik kalkınmasında müteşebbislerimizin önemli katkı sağlıyor. İlimizdeki sanayicilerimizde istihdama ciddi katkı sağlıyorlar. Tekstil, deri, seramik gibi sektörlerde ülke genelinde söz sahibiyiz. Sanayicilerimizin markalaşmaya ve kurumsal yapıya daha fazla önem vermesini istiyoruz” dedi.

Vali Özdemir Çakacak ve beraberindeki heyet törenin ardından fabrikanın üretime başlayan bölümünü ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.